Ples Planeta 07.02. – 13.02.2022

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom na nultom stepenu znaka Bika, u znaku svoje egzaltacije Mesec nosi atmosferu emocionalnog zadovoljstva. Krećemo sa potrebom da radimo nešto u čemu uživamo, da budemo u društvu osoba sa kojima nam je prijatno, hrana koju jedemo ova prva dva dana treba da nam zadovolji sva čula. Emocije lako izražavamo i trebalo bi ovih dana da se radujemo, da se zahvalimo, da osetimo zadovoljstvo i ispunjenje u onome u čemu smo. Uzemljite se i oslobodite se svega što vam nije potrebno. U utorak će se Mesec naći u svojoj prvoj, rastućoj fazi, pogodan za kreiranje dobrog zdravlja, bogatstva i sreće. Svaki početak ili bilo šta novo, povoljno je u ovoj fazi Meseca, važno je ne suprotstavljati se tom naletu nove energije, već biti fleksibilan, prilagodljiv.

Samo dva planetarna aspekta su aktivna ove nedelje i to u utorak i petak.

Prvi aspekt na marsov dan u utorak, recimo pozitivan aspekt, trigon Marsa sa Uranom ali te dve planete kada se gledaju (aspektuju) uvek deluju uznemirujuće na nas. Ovde se spajaju brzina, tačnost i inovativnost. Uran traži slobodu a Mars deluje. Mars u znaku Jarca će biti skoncentrisan na ono što mu je poznato, a Uran je apsolutno nepredvidiv, znači sada su ispred nas i prilike i poteškoće, šta ćemo od toga napraviti zavisi od nas.

U petak se sada već treći put ove godine ponavlja aspekt konjukcije Merkura sa Plutonom u znaku Jarca. Tema je uvek ista, razmišljana su intenzivna i duboka, fokusirana na mnoga potisnuta pitanja i uverenja.

I dalje treba biti oprezan u komunikaciji i ako je moguće važne odluke donositi tek za par dana kada ovaj aspekt u potpunosti oslabi.

Nedelju završavamo sa Mesecom u Raku, u krugu porodice, skoncentrisani na porodična pitanja, na nežnost ali i na sve što nas čini osetljivima, dan kada je najlepše biti tamo gde se osećamo zaštićeno, tamo gde nam je toplo u srcu, gde su naši najmiliji.