Ples Planeta 14.02. – 20.02.2022

Ovu nedelju započinje Mesec u znaku Raka ali već istog dana oko podneva prelazi u Sunčani znak Lava. Ovaj Mesec se bavi pitanjima koja nas dotiču na jednom posebnom nivou, potreba za pažnjom je naglašena, kao i potreba za potvrdom ali se ovde vrlo često bavimo i onim šta će drugi reći, da li smo uradili nešto ispravno, da li smo se nekom zamerili, naravno opet neće biti jednako za sve, u mnogome zavisi od vaše lične natalne karte.

U ponedeljak Merkur menja znak, i posle dužeg vremena iz strukturom ograničenog znaka Jarca prelazi u znak Vodolije gde je razmišljanje i komunikacija bezgranična i individualna a opet jednaka sa svima koji su istomišljenici. Odličan period da se ostvarimo u nekom originalnom i jedinstvenom projektu, vreme je za realizaciju svega čudnog i neobičnog, budite drugačiji.

Utorak je poprilično nemiran dan, pun nekih uznemirujućih vesti, koje dotiču našu egzistenciju i opstanak, pritisnuti da donesemo neke važne odluke skliznućemo u sredu i kroz pun Mesec doći će do prskanja, pucanja i  raspršavanja svakakvih emocija. Ovaj pun Mesec se dešava na 28. stepenu znaka Lava, u opoziciji sa Suncem na 28. stepenu znaka Vodolije, u kvadratu sa Mesečevim Čvorovima, a istovremeno se dešava i konjukcija Marsa i Venere. Spremite se za karmička razrešavanja odnosa, aktivna je simbolika spajanja i razdvajanja, moguće je obnoviti veze kroz razumevanje suprotnosti i razlike.

Konjukcija Venere i Marsa predstavlja jedan novi ciklus ove dve planete, i sada će Venera ponovo biti ispred Marsa jer se ona brže kreće. Zbog znaka Jarca u kojem se dešava ova konjukcija ulazimo u jedan period u kojem će odnosi nositi jedan pečat odgovornosti, vrednosti, istrajnosti, odanosti i pouzdanosti. Ovo je period kada se mire muška i ženska energija, pre svega kroz unutrašnje razumevanje pa onda i kroz projekciju izvan.

U petak 18.02. Sunce prelazi u znak Riba, obeležavajući poslednju fazu zime. Ovo je zadnji znak Zodijaka i na neki način predstavlja kraj ciklusa, podmirivanje računa, podvlačenje crte. Ulazimo takođe, u jedan emotivniji period, čežnja, žudnja i želje za spasenjem mogu biti tema u ovom periodu od mesec dana. Možda možemo ipak nešto promeniti. Povežite se, pronađite svoj način meditacije jer to nije samo sedeti i mantrati om, meditacija je i napraviti kolač, posaditi cveće, otići u šetnju, provozati se biciklom, smejati se sa drugaricom…

Zadnji plnetarni aspekt je filozofski orijentisan sekstil između Jupitera i Urana, sloboda i jednakost, poboljšanje životnih okolnosti kroz napredne ideje, realizacija pozitivnih razmišljanja. Jupiter je najveći benefik i naša velika sreća, svaki aspekt sa ovom planetom unosi optimizam, nemojte ga propustiti.