Ples Planeta 28.02.2022 – 6.03.2022

Tog dana kada se rodimo, na nebu se ispisuje i naša sudbina, lična, jedinstvena, samo naša i mi mislimo da je to tako i da nam od tog zapisa sve zavisi. Međutim. Možda je naša sudbina dobra, perspektivna i povoljna ali se u nekom određenom trenutku na nivou kolektivnog nivoa dešavaju ne tako dobre i povoljne prilike, preplitanje tih dešavanja sa našim horoskopom dovode do toga da se i naša sudbina menja.

Jedna od prvih grana astrologije je bila mundana astrologija koja se pre svega bavi izučavanjem događaja koja utiču na kolektiv a samim tim i na sudbinu pojedinca. U takvom jednom horoskopu Sunce predstavlja vladara a Mesec narod, dok se glavna dešavanja posmatraju kroz aspekte transcedentnih planeta Uran, Neptun, Pluton i planeta koje su čuvari praga Jupitera i Saturna. Planeta koja u našem ličnom horoskopu upravlja ciklusima u životu je Mesec, a u mundanoj astrologiji ciklusima upravlja Saturn. Od decembra 2020. kada se desila Velika konjukcija Jupitera i Saturna, mnogi od nas prolaze upravo kroz značajan uticaj kolektivnog na naš lični horoskop.

Ove nedelje imamo čak šest planetarna aspekta i to aspekti koje prave lične planete sa Jupiterom, Saturnom, Uranom i Plutonom, jedino fali Neptun ali je on prošle nedelje bio aktivan. Jako preplitanje ličnog i kolektivnog je u naznaci a mlad Mesec u sredu na 12. stepenu znaka Riba u konjukciji sa Jupiterom dodaje na važnost ove nedelje.

U ponedeljak Mesec iz znaka Vodolije aktivira već poznati kvadrat između Saturna i Urana, a povoljan aspekt Sunca sa Uranom zaokružuje priču, da sve promene i nemire koji se dešavaju treba da iskoristimo za nas, kroz ove aspekte se spaja sloboda i saosećanje, glavna tema je svakako opstanak na najbolji način.

U sredu konjukcija Merkura i Saturna, će osuditi, izkritikovati, nepravdu, zablude i sva nesavršenstva koja nas okružuju. Merkur je u ovom aspektu sklon da kritikuje i osuđuje ali treba da vodimo računa da se to ne pretvori u samokritičnost.

Istog dana je mlad Mesec u znaku Riba, u bliskoj konjukciji sa Jupiterom. Dobronamernost koja se oslobađa, može dovesti i do nekih većih očekivanja, jako je važno da sreću i radost osetimo kroz samostalnost i pouzdanost u sopstvene mogućnosti.

U četvratak prepodne će prvo Mars napraviti konjukciju sa Plutonom, bog rata i smrti, pokreću veoma moćnu energiju sa kojom se moramo suočiti i transformisati tako da nestanu svi strahovi.

Popodne će i Venera pasti u zagrljalj Plutonu i ublažiti prethodni aspekt, kroz samopoštovanje. Ovaj aspekt se ponavlja već treći put od decembra i osim spoznaje sopstvene vrednosti, pod pitanje se stavljaju i odnosi, dogovori, izjednačavanje.

U subotu je dan sreće i olakšanja, Sunce konjukcija Jupiter, dan povoljnih vesti, dan prilika koje se javljaju i koje treba iskoristiti, dan kada je najbolje biti u tišini i pustiti da nas unutrašnji glas vodi ka najboljem rešenju.

U nedelju Mars menja znak i prelazi u znak saradnje i slobode, ali i u znak u kojem se energija ubrzava, koja može biti ishitrena i nedovoljno jasna.

Istog dana i Venera menja znak, posle više od dva meseca u Jarcu, i prelazi u manje konvencionalan znak Vodolije, gde odnosi postaju manje zahtevni, odani i verni. Svaki odnos ovde može da da najviše od sebe samo ako su obe strane slobodne i na istom nivou.

I upravo istog dana dve planete koje spajaju dva pola, Mars i Venera, sreću se na nultom stepenu znaka Vodolije u zagrljalju i težnji da budu jednaki u istom, a opet različiti na sebi svojstven način.