Ples Planeta 14.03. – 20.03.2022

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Lava, odakle u prva dva dana imamo samo izazovne aspekte sa drugim planetama. Ovo nisu dani za pregovore i dogovore, tvrdoglavost i ostajanje pri istom su prenaglašeni, sa znakom Lava obično delujemo iz ega, pa dok nas to ne prođe nismo sposobni da trezveno i praktično razmišljamo.

U sredu prelaskom Meseca u znak Device, u znak reda, kontrole i discipline, pa i praktičnosti menja se atmosfera i moguće je napraviti neke proračunate i korisne dogovore.

Četvrtak je dan prvog planetarnog aspekata koji će spojiti Merkura sa Uranom i doneti nam sveže ideje, originalna rešenja, brzinu u prosleđivanju informacije, hrabrost i nesputanost.

Istog dana raste napetost i nemir, nestrpljenje, Mesec se puni i upozorava da se sprema nešto veliko i značajno, nešto što je započelo sa mladim Mesecom u znaku Riba, a sada sa punim Mesecom u znaku Device u petak kulminira.

Ujutro u petak u 8:17 minuta na krajnjem 28. stepenu znaka Device stoji Mesec u opoziciji sa Suncem u znaku Riba, dva svetla u trigon – sekstilu sa Plutonom, Sunce blizu Neptuna, a Venera i Mars još uvek u bliskom odnosu konjukcije u znaku Vodolije. Ovo je vreme za oslobađanje jake zanemarene ili potisnute energije, Sunce je simbol konkretne želje, ovaj put za spasenjem, za vezom i nerazdvojenošću. Mi sada imamo i konkretno rešenje kako da te želje praktično realizujemo i ostvarimo. Potrebno je da napravimo red, oko sebe, u glavi, u odnosima, da budemo spremni da otpustimo, bacimo, raskrčimo sve što nam smeta ili oduzima energiju. Ovo je kraj, ovo je da se nešto konačno završi.

U subotu, posle Merkura, Venera takođe pravi aspekt sa Uranom, ovaj put imamo kvadrat koji nas podseća da je potrebno da napravimo balans između osećaja sigurnosti i osećaja slobode. Posebno će uticati na stabilnost veza i odnosa.

Na kraju nedelje, 20.03. u nedelju u 16:33 nam stiže proleće, Sunce prelazi u prvi znak Zodijaka, u znak Ovna. Budi se priroda ali budimo se i mi, posebnost ovog vatrenog znaka je upravo u tome da donosi snagu i energiju koja je sposobna da pokrene sve naše projekte. Sa Ovnom, moramo jedino da pazimo da ne pregazimo druge, već da uzmemo u obzir i tuđe potrebe.