Ples Planeta 21.03. – 27.03.

Zamišljeni, zbunjeni ili tužni, tihi, u svetu koji ne razumete, najbolje da sačuvate svoje mišljenje za sebe, da sakrijete svoje planove i ciljeve od svih drugih, jer vas zbunjuje realni i svakodnevni svet oko vas. Sve je to simbolika Merkura dok se kreće kroz znak Riba. On je ove nedelje glavni, ima glavnu ulogu, kroz znak u kojem ne razume samoga sebe baš najbolje. Misli su nam u rasulu, nedostaje nam mir, odluke su nam u haosu, nedostaje nam jasnost.

U ponedeljak imamo i prvi planetarni aspekt, Merkura sa Jupiterom, a za dva dana u sredu će se spojiti sa Neptunom, ova uloga koju nosi u sebi predstavlja i početak spajanja Jupitera sa Neptunom koje će se desiti 12.04. kao mnogo važniji aspekt. Međutim sada ćemo ga ostetiti kao nosioca optimizma, kao podizanje pozitivnih misli, prilike koje se pojavljuju treba dobro osmotriti ali iz nekog drugog, malo uvrnutog ugla, filozofski, mistično i duhovno. Vreme je za meditaciju, za potpuni mir…

…..jer u četvrtak će nam biti potrebano veoma jako uzde, nalet energije koji se pokreće sa kvadratom Mars – Uran, može dovesti do oslobađanja onih energija koje možda ni sami ne želimo, onih sa kojima ne umemo da se nosimo. Uvučeni u nepromišljene odluke kroz ovaj aspekt, jako je važno da uočimo šta može a šta ne može.

 U nedelju Merkur prelazi u znak Ovna i ubrzava se, nestrpljiv u znaku Marsa, okrenut budućnosti, aktivan ali ne previše temeljan, može se desiti da zanemarimo druge. Menja se u potpunosti energija kojom mislimo i donosimo odluke. Nametanje svoje volje, s velikim samopouzdanjem, vreme je da dokažemo svoju superiornost i nadmoć. Očekujte i da ćete biti kritikovani od drugih, da sve najbolje znate, da ste u pravu za sve, prepirke i svađe su u najavi, netaktičnost ali i sjajan period da se mnoge prilike iskoriste. Zavisi samo iz kog ugla posmatrate ili sa koje strane stojite.

Mesec ove nedelje prolazi kroz znak Škorpiona, Strelca, Jarca i Vodolije. Nalazi se u zadnjoj četvrti, što obično zahteva tišinu i ubiranje plodova, sve što ste započeli sa mladim Mesecom, i dobro i loše, sada će sazreti i moći ćete da se radujete ili tugujete. Najaktivniji dani su utorak i četvrtak, za sve što treba započeti, a najmirniji dan ili bar za pronalaženje mira u sebi su utorak i petak.