Ples Planeta 28.03.2022 – 03.04.2022

Ovu nedelju započinjemo sa jednim posebnim aspektom između Venere i Saturna. Venera predstavlja ljubav, odnose, senzualnost, kao i sigurnost i vrednosti. U susretu sa Saturnom sve se stavlja na ispit. Kada se ova konjukcija desi u znaku Vodolije, mi onda imamo sasvim drugačija pravila, koja uključuju nezavisnost i potrebu da budemo slobodni, ali isto tako nam je potrebno da se osetimo sigurni. Upravo ova konjukcija će pokrenuti neka pitanja koja se tiču svih odnosa u kojima nismo slobodni, to se može protumačiti i kao zavisnost od svega što nam ne ostavlja dovoljno prostora za ličnu slobodu. To može biti vaš partnerski odnos, vaš odnos sa prijateljima, ali to može biti i vaš posao ili neki poslovni odnos koji vas iscrpljuje, vezanost za bilo šta i bilo koga vas ovde jednostavno zarobila.

Utorak je dan bez planetarnih ali i bez mesečevih aspekata, dan nije povoljan da se bilo šta započinje, posebno stupanje u kontakt sa osobama koje mogu uticati na razvoj nekih vaših planova i želja.

Mesec prolazi ovaj put kroz znak Vodolije, znak Riba, znak Ovna i završava ovu nedelju u znaku Bika. Ovaj deo je posebno osetljiv zbog napetog aspekta Saturna i Urana, pa se kroz buđenje ovog aspekta jednom mesečno osećamo kao da nam neko oduzima osnovnu egzistenciju, nije to tuga i depresija, to je više ljutnja i odustajanje. Dok u utorak i sredu Mesec, bude prolazio kroz znak Riba, budite u kreativnoj tišini i saberite svoje rezultate iz proteklih dvadesetosam dana.

Mlad Mesec u znaku Ovna na 12. stepenu, u petak, u skladu je sa energijom proleća i buđenja, kroz znak koji sam po sebi predstavlja aktivnost, delovanje, sprovođenje, sve će nas pokrenuti i dati nam dovoljno hrabrosti za jedan novi početak, bez obzira na sve što nas usporilo ili sputalo.

U znaku Ovna je i Hiron koji će imati aspekt i sa Suncem i sa Merkurom, to će nas podsetiti na stare rane i strahove ali je upravo to ono što nam je potrebno da ne napravimo istu grešku. Važno je, pre svega, da povratimo samopouzdanje u sebe.

Sunce, Merkur i Hiron, iako aspekt koji brzo prolazi, nosi u sebi sjajnu informaciju kako možemo sebi pomoći, kako možemo da budemo direktni u svojoj nameri a da opet nikog ne povredimo, posebno ne sami sebe.