Ples Planeta 04.04. – 10.04.2022

Postoje dani koje treba nekako preskočiti. Ponedeljak je posebno napet jer se već uveliko oseća konjukcija koja će u utorak biti egzaktna između Marsa i Saturna. Te dve planete su suprotne energije, ova prva je aktivna i hoće da deluje, dok Saturn stalno usporava i sputava nas. To nije period kada treba da rešavamo naše unutrašnje ali ni spoljašne konflikte. Ako se dobro skoncentrišemo i dovedemo sebe u disciplinu, možda bi mogli ipak nešto postići, posebno ako se unutar nas samih odlučimo da idemo dalje, do kraja, onda bi energija ove konjukcije mogla biti korisna.

Istog dana u utorak Venera izlazi iz znaka Vodolije i prelazi u Ribe i ne može u potpunosti da deluje, kako bi inače, ljubav i romantična osećanja su u drugom planu kada se ove dve muške planete nađu u okršaju. Sa druge strane će se pokrenuti sve aktivnosti koje podrazumevaju kreativnost čak i ako nismo posebno talentovani, možemo biti zadovoljni svojim nastupom ili rezultatom.

Venera u Ribama zasigurno će povećati čežnju, romantična osećanja i ljubav, budite pažljivi pre nego što se prepustite, u Neptunovom znaku ovo je potraga za idealnom, najsenzibilnijom, potraga za vezom koja spaja duše. Ispunite svoje srce i čežnju tako što ćete zadovoljiti svoje unutrašnje biće. Biti srećan zbog sebe rezultira srećom zbog drugih.

Osim srca i emotivnih dešavanja, naše misli odluke i komunikacija kroz planetu Merkur takođe će biti aktivna. Merkur će napraviti dva aspekta sa Marsom i Saturnom, oba lagana, koja mogu doneti neke odgovore, neka rešenja, neku poruku koja se očekuje i koja nam donosi olakšanje, jednu ćete dobiti u četvrtak a drugu u petak. Za mnoge će i nedelja biti ključna jer je to poslednji dan da se suočite sa nekim svojim strahovima od promene. Istog dana možemo biti zadovoljni nekim svojim zaključcima, nekim svojim spoznajama, možda nije pravi trenutak da kažete nekom šta zaista mislite o njemu ali jeste pravi trenutak da odete od te osobe koja vas ne razume.

Mesec se kreće od znaka Bika, do znaka Lava, sreda je povoljna da se javite, objavite ili kontaktirate one osobe sa kojima želite da završite neke poslove od ranije. Četvrtak i petak su dani za porodicu. A vikend sa Mesecom u Lavu, rastući naravno, neka bude rezervisan za neki poseban događaj, za neku luksuznu avanturu, za neku romantičnu večeru, posetu pozorištu, bioskopu ili muzičkom događaju.