Ples Planeta 11.04.2022. – 17.04.2022

Važna nedelja pred nama, sa aspektom koji se desio zadnji put pre 166 godina.

Ponedeljak započinjemo sa Mesecom u znaku Lava, odakle pravi jedino napet aspekt sa Uranom i čini nas sve pomalo uznemirenim, osećaj koji nam donosi neku nervozu dok donosimo odluke, bez obzira koliko su velike, značajne, svaka nam je teška i kao da se ne slažemo sa njom.

Prvog dana ove nedelje Merkur menja znak i sada iz direktnog i pomalo napadnog, hrabrog i nesputanog znaka Ovna prelazi u znak u kojem će naše mišljenje i odluke biti sporije ali temeljitije. Ovaj položaj Merkura će nas umiriti i doneti nam neku dozu sigurnosti i suočavanje sa realnim i stvarnim mogućnostima.

Utorak je jedan od najvažnijih dana posle decembra 2020. kada smo imali Veliku Konjukciju Jupitera i Saturna. Ovaj put je to konjukcija Jupitera i Neptuna u znaku Riba, u kojem su obe planete u svom dobrom dostojanstvu. Zadnji put se ova konjukcija desila 1856. godine i na osnovu tih podataka, možemo očekivati promene na globalnom nivou, neke nove početke, u oblastima poput vere, verovanja, religije, istraživanja, medicine, ovo je period verskih ratova, period nesreća na moru, povećanje nivoa mora, poplave, kao i ekstremni vremenski uslovi. Ulazak u duhovni svet je jednostavniji u ovom periodu, a suptilne aktivnosti kao što su meditacija, joga, muzika, umetnost, pozorište i društveno – koristan rad mnogo pristupačniji. Za sve nas je važno da se uključimo u ovakav vid mentalne aktivnosti jer će imati terapeutsko dejstvo na nas.

U sredu povoljan aspekt Sunca sa Saturnom suočava nas sa dužnostima i odgovornostima, u nadi da će mnogi to razumeti na pravi način ovo je upravo i period za javno izvinjenje.

Lilit, Crni Mesec, satelit Zemlje koji povezujemo sa našom strastvenijom stranom, menja znak u petak iz Blizanaca u znak Raka, kako je ovo znak koji je mnogo emotivniji od Blizanaca, emocionalni problemi će dobiti na važnosti, uloga žene u prodici i društvu će proći kroz fazu promene, za mnoge vrlo teške i nerešive, potreba za ravnopravnošću i briga o porodici koja uključuje oba roditelja je jedna od važnijih tema u narednom periodu. Porodica kao institucija je sada na ispitu.

Istog dana u petak još jedna planeta menja znak, Mars iz Vodolije prelazi u Ribe, on se baš ne uklapa u nežni vodeni znak ali je dobar period da muškarci, kojima vlada Mars, prepoznaju neku svoju nežniju stranu. Svakako nije dobar period za silu ili za afirmaciju „silom protiv otpora“.

Na kraju nedelje u subotu, na 27. stepenu znaka Vage i Ovna, u opoziciji jedan prema drugom sreću se Sunce i Mesec u svima poznatom kao pun Mesec aspektu. Kada se na sred ciklusa posle dve nedelje nađu u kulminaciji, ova dva svetla će nam osvetliti događaje iz prethodne dve nedelje, da vidimo šta je to što nam stoji na putu za dalji razvoj, koje sile nas sprečavaju da nastavimo dalje, da prepoznamo svoje strahove. Konjukcija Jupitera i Neptuna, budi poverenje ali nam još uvek puno toga stoji na putu, kao što su strah, uverenja, navike.

U nedelju će Mesec preći u znak Škorpiona i samo još više dodati na ovu temu. Budite u miru sa sobom, verujte sebi, odgovor je u vama, samo je mali trenutak potreban da se probudi.