Ples Planeta 18.04.2022 – 24.04.2022

I dok mi mirno spavamo u toku noći i jutra zabavljaju se Merkur ( promišljeno razmišljanje), Venera (emocije, ljubav, odnosi i vrednosti) i Uran ( neočekivano, nestalno i intuitivno razmišljanje), spajajući se u kratkoročnoj ali vrlo plodonosnoj kombinaciji. Naše ideje izazivaju radost, osećamo da možemo, osećamo se kreativno, vidimo budućnost pred nama, radujemo se onome što možemo postići, rado ćemo podeliti sa nekom samo nama važnom osobom ta osećanja, jedino treba da pazimo da ne poletimo, da se ne odvojimo previše od zemlje.

Istog dana susret Sunca sa Plutonom, na jedan vrlo neudoban način će nas podsetiti, da se ipak previše plašimo, da smo izgradili prepreke unutar nas, kojima je teško odoleti, da smo dali previše moći našem neprijatelju, da se bojimo transformacije, da se radije držimo poznatog. Zato i jeste konfliktni aspekt, zato nas i budi, poziva na promenu i samo ako smo spremni sve je moguće. Sunce je na kraju Ovna, osvajača i …

…. evo ga sada u sredu u 4:24 prelazi u znak Bika. Posle vatrene faze Ovna, prelazi u zemljani znak i vreme je da se osigura ono što je osvojio u prethodnih mesec dana. Sigurnost i uživanje su osnovne potrebe ovog znaka. Ja imam, pa samim tim i posebna pažnja posvećena upravo materijalnim vrednostima je ono čime ćemo se baviti u narednih mesec dana. Prava mera, balans ili ravnoteža je ono čemu treba težiti, uživati ili raditi do iznemoglosti, biti velikodušan ili brinuti o sopstvenoj sigurnosti su samo neka od pitanja.

Mesec je sada u fazi opadanja i kreće se od znaka Škorpiona, kroz Strelca, kroz Jarca i Vodoliju. Ovaj put je za Mesec (našu dušu) dosta provokativan  period jer pravi izazovne aspekte sa planetama koje nas mogu povući u sukob i suočavanje a da nismo dovoljno razmislili, pripremili se, posebno je težak aspekt koji jednom mesečno pravi kada se nađe u konjukciji sa Plutonom u Jarcu, gde nas podseća na to što možemo izgubiti, što nas može na duži period povrediti.

Na kraju, u nedelju imamo kvadratni aspekt Merkura sa Saturnom, to je ono kada imate osećaj da su se sve kritike obrušile na vas, to je isti onaj osećaj kada krenete da kritikujete nekog ko vam puno znači, kada ne možemo da se suzdržimo od naleta nezadovoljstva, kad ne vidimo šta možemo popraviti, kada vidimo samo šta ne vredi ni započinjati. Ne volim ovakav dan. Sve se vrti oko osećaja sigurnosti, to nas upravo i blokira, sa pozitivne strane gledano, dobro je biti realan (Merkur u Biku) i napraviti red na jedinstven i poseban način ( Saturn u Vodoliji).