Ples Planeta 25.04.2022 – 1.05.2022

Ovu nedelju možemo smatrati izuzetno aktivnom. Iako će biti dosta promena i zabrinjavajućih vesti na ličnom nivou najviše promena ćemo doživeti u načinu komunikacije  u odnosima koji mogu promeniti svoj status u  sadašnji, bivši ili budući.

Od ličnih planeta su aktivni Merkur i Venera, zatim Jupiter, Uran, Neptun i Pluton. Ovaj put nas ostavlja u miru Saturn i samo na trenutak deluje da ove nedelje ne treba nijednu lekciju da naučimo (platimo).

Ponedeljak je dan kada ćemo se uplesti u neku nepotrebnu laž, prevaru ili ćemo jednostavno biti zbunjeni od drugih, ostavljeni da se preispitujemo o svemu što se desilo. Merkur je u Biku i pravi lagani aspekt prema Jupiteru i Neptunu, kako je u fazi pripreme da izađe iz znaka Bika, poprilično se ulenjio i nešto nije raspoložen da uči, da piše, da polaže ispite. Od subote se menja energija i kako bude prešao u svoje sedište u znak Blizanaca, možemo očekivati da sve ubrza, trgovina, novinarstvo, učenje, podučavanje, obaveštavanje, informacije, kratka putovanja, kontakti će doživeti svoju kulminaciju….zato se ove nedelje nemojte previše brinuti, ako zaglavite u saobraćaju, ako neki dogovori propadnu, ako vaša poruka stigne na pogrešan broj ili ako ostanete bez podrške u komunikaciji, do subote će vas sve to sastaviti s tim da je u subotu jedan sasvim novi dan, novi početak sa aktivnim Merkurom u svom sedištu, u znaku Blizanaca.

U sredu će Venera pasti u zagrljalj Neptunu, poseban aspekt za doživljalj ljubavi na nivou snova, mašte i bajkovitog. Osećajnost i osetljivost su na izuzetno visokom nivou, vodite računa šta ste spremni da obećate, da to možete i da ostvarite. Svako ko želi da se zaljubi, može pod uticajem ovog aspekta i da ostvari.

Četvrtak je dan bez Mesečevih aspekata, što je sjajno jer emocije neće uticati na mentalni aspekt između Merkura i Plutona, pa će neke odluke biti donešene upravo na jasnim osnovama, šta je realno promeniti, šta se može dobiti od te odluke ili promene u svakom smislu. Najvažnije od svega jeste da ćemo na pravi način moći da sagledamo poteškoće.

U petak posle duže vremena, kada su sve planete bile direktne, imamo prvu koja prelazi u retrogradni hod, za Plutona to nije neudobno. Sa 28°36′ vratiće se sve do 26°07′ u oktobru, kada će u svom direktnom hodu do januara ponovo biti na istom stepenu kao danas. Do tada bi trebalo da sagledamo kroz koje promene smo prošli i koliko nam se one dopadaju, da li podržavamo to što smo odlučili, da li nam je udobno ili smo u strahu, da li želimo da nastavimo ili je sad vreme da se predomislimo. To su neki od zadataka do januara 2023.

Subota je najvažnij dan za ovu nedelju, Sunce i Mesec će se naći u fazi Mladog Meseca ali ovaj put će to biti i pomračenje Sunca, koje neće biti vidljivo kod nas. Pomračenje se dešava na 11. stepenu znaka Bika, u aplikacionom aspektu prema Uranu, a vladar Venera stoji između Neptuna i Jupitera. Uticaj ovog pomračenja možemo osetiti u narednih šest meseci. Ovaj mladi Mesec bi mogao da nam donese već dugo očekivani mir, smirenost i veru, bez obzira na ovog Urana koji vuče u oslobađanje, koje je moguće ako zaista počnemo da verujemo. Povežite se sa prirodom, oslobodite se rutine, bezpotrebne predanosti, napravite selekciju prioriteta. Pronađite smisao u onome što radite, smisao u svom životu. Budite otvoreni da uživate u naklonosti drugih, poklonite pažnju drugima. Ljubav nije da bi nas iskupila ili oslobodila, ona je tu da nas učini srećnima i da donese radost u naša srca.