Ples Planeta 2.05.2022. – 8.05.2022

Ovu nedelju započinje Mesec na kraju znaka Bika, kako je u subotu bilo pomračenje u znaku Bika, mi smo u periodu kojim će vladati Venera, planeta koja nas uči da budemo u odnosu, koja nas uči da brinemo o sopstvenoj vrednosti i sigurnosti. Mesec će napraviti niz aspekata pre nego što pređe u znak Blizanaca, očekujući od nas da na mesečev dan, ponedeljak, neke misli i želje već počnemo da realizujemo, da nam ovo bude taj ponedeljak…”od ponedeljka ću..”

Prvi dan nedelje je u simbolici Venere jer će iz znaka Riba preći u znak Ovna i promeniće se energija iz emotivno pasivnog u energiju dinamičnog i direktnog. Osim u odnosima taj način pristupa možemo očekivati i kada su naše lične vrednosti u pitanju, borba za opstanak i finasije. Ovo je period kada se traži povišica, ukoliko je ne dobijete lako ćete se odlučiti da napravite neki drugi korak ili okrenete jednu potpuno novu stranicu života.

Jupiter je još ove nedelje u znaku Riba, sprema se da promeni znak, sa krajnjih stepeni pravi sekstil sa Plutonom, planeta izobilja i mudrosti u povoljnom aspektu sa planetom koja je planeta transformacije, podržava nas da budemo kreativni u unošenju važnih i korenitih promena u naš život.

Koliko je to neudobno i koliko mi skoro nikada nismo spremni da se odreknemo starih i poznatih navika ili okolnosti podsetiće nas kroz konjukciju Sunce sa Uranom ali i sekstil Marsa sa Uranom, kao i sekstil Sunca i Marsa. Nemir koji nas bude pratio u sredu, četvrtak i subotu ima za zadatak da nas aktivira, da nas podseti na slobodu izbora, da nas podseti da svi nosimo u sebi potencijal za moć, kao i volju da se potvrdimo i izborimo za svoj lični interes.

Nedelju završavamo sa Mesecom u znaku Lava, pobednički, sjajno i lavovski nesputano.