Ples Planeta 8.05.2022 – 15.05.2022

Ponedeljak započinjemo sa Mesecom u Lavu u njegovoj drugoj fazi rasta, aspekt je povoljan da se odlučimo za neke nove korake, da osmislimo neke planove i ideje, ovaj put bi trebalo tu energiju sasvim oprezno koristiti jer već u utorak imamo takozvano retrogradno kretanje Merkura.

U utorak na 4. stepenu znaka Blizanaca, u svom sedištu, Merkur se okreće i počinje onaj čuveni period kada nam dosta toga neće poći za rukom, kada se stvari mogu ponavljati, kada nam nedostaje informacija, kada nas neko na brzinu može prevariti ili nam nešto ukrasti. Merkur će se vratiti u znak Bika, pa ovde imamo zaista zbog čega da budemo oprezni, sa jedne strane zbog našeg razmišljanje i komunikacije, a zbog znaka Bika reč je o vrednostima i sigurnosti. Jedino povoljno u ovom periodu može biti ono što se ponavlja, ako izlazite na ispit po drugi put, ako sklapate ugovor po drugi put, bilo šta što nosi simboliku nekog drugog puta.

Mnogo važniji događaj ove nedelje jeste prelazak Jupitera u znak Ovna, pojava koja se dešava jednom u dvanaest godina, svi koji imaju Jupitera u Ovnu ovaj put imaju i takozvani povratak Jupitera. To su generacije koje su rođene 2012., 1999., 1987., 1975., 1963. ili 1951. povratak Jupitera svima donosi rast u odnosu na to kako je postavljen u horoskopu i u zavisnosti od toga kojom kućom (oblasti) vlada, nekom je to novi dom, nekom je upis na fakultet, nekom je putovanje u inostranstvo, nekom je to nova ljubav.

Pozicija Jupitera u znaku Ovna, prvo do oktobra kada će se još na dva meseca vratiti u znak Riba, daje nam mogućnost da se svi planovi i projekti mogu započeti posebno srećno, kroz slobodu i uz potencijal za samopotvrđivanje. Kao prvi znak Zodijaka, ovde je naglašena i simbolika novih početaka. Energija Jupitera u Ribama je više prema unutra, dok sa znakom Ovna se sada energija ponovo usmerava ka spolja. Kako ovde imamo rast u svakom smislu, sa Jupiterom u Ovnu se isteruje i pravda, pa se i to može intenzivirati kroz sudske sporove i sukobe uopšte.

Venera prolazi kroz znak Ovna i ovde ćemo imati i susret Venere sa Hironom, kako ona vlada odnosima, a znak Ovna nama samima, stare rane koje treba zaceliti tiču se samopštovanja. Zapitajte se gde ste i kada ste izgubili veru u sopstvenu vrednost, gde i kada vas je neko omalovažio i pokušajte da ojačate samovrednost i samopoštovanje.

U nedelju, zadnjeg dana ove nedelje imamo dva aspekta Sunca, jedan sa Saturnom i jedan sa Neptunom.

Sunce je u Biku i našu želju da se ostvarimo prvo će kvadrirati Saturn i podsetiti nas na dužnosti, pravila i odgovornost. Sa Neptunom će se sve ono nevidljivo videti i dati nam neke odgovore. Dan je pogodan za meditaciju i opuštanje, povezivanje sa unutrašnjim ja, sa potisnutim željama.