Ples Planeta 16.05.2022 – 22.05.2022

Kako je retrogradni Merkur u punoj aktivnosti Ples Planeta za ovu nedelju kasni ceo dan. Nedelju započinjemo sa punim Mesecom u znaku Škorpiona, ovaj put ne samo pun Mesec nego i pomračenje koje je bilo vidljivo i kod nas, za one koji su jutros u 5:14 bili budni. Uticaj pomračenja se oseća u narednih šest meseci, ovaj možemo nazvati karmički, jer je osa između Sunca i Meseca u kvadratu sa Saturnom ali u povoljnom aspektu prema Marsu i Neptunu, potrebno je da imamo jasan pogled na stvarnost koja nas okružuje ali ne smemo zaboraviti da se nadamo. Čak i onda kada nam sve potone i čini nam se da ne postoji izlaz ili rešenje, važno je da preusmerimo naše misli, da budemo u tišini, molitvi, meditaciji i sličnom, da promenimo tok tako da istinski utičemo na našu stvarnost, menjajući je.

Da je to moguće, već u sredu će nam stići potvrda kroz prvi planetarni aspekt za ovu nedelju, konjukciju Marsa sa Neptunom, promenite stvarnost svojim mislima, nadom i željom. Posebno treba zadržati distancu od svega što nam stvara zavisnost, ovaj dan je težak za sve one koji su imalo skloni nekoj vrsti ovisnosti.

U četvrtak će biti aktivan aspekt Sunca iz znaka Bika sa Plutonom u Jarcu, svetlo će obasjati naše slabosti ali i našu stranu jake volje i istrajnosti, transformacija je moguća, ona već živi u nama. Sve teme koje se tiču osećaja sigurnosti, gde smo, zašto smo, koliko smo bezbedni, mogu izazvati brigu ali i doneti konačni izlaz iz neke nedoumice, zablude, blokade.

Petak je sjajan dan da se iskoristi lep aspekt retrogradnog Merkura sa Jupiterom, pa da se lepo drugi izlazak na ispit završi pozitivno, da se odloženo putovanje u inostranstvo realizuje, da se zaostali dokumenti obnove, dugi procesi konačno završe…

U subotu nam Sunce u 2:22 prelazi iz znaka Bika u Blizance, nakon stabilnog i sporog Bika, prelazimo u znak koji sve pokreće, unosi živost i radost na svakom koraku. Baš kao što i priliči ovom periodu, oko nas se priroda probudila, oživela, mirisni povetarac u kosi, sunčani dani koji su sve duži i duži, optimizam i volja su sada na redu da vladaju svakodnevnicom. Istog dana će se na prvom stepenu Blizanaca sresti Sunce i retrogradni Merkur u aspektu konjukcije, naše razmišljanje kontroliše i određuje sve što nam se dešava u životu. U kojoj meri je ta kontrola ispravna i korisna za nas i gde je razmišljanje zauzelo mesto koje više ne služi životu, nego ga određuje?

Mesec će prolaziti od Škorpiona…do Vodolije, ove nedelje iako započinjemo sa emotivnom napetošću, na kraju nedelje ćemo osetiti istinsko oslobađanje od svega što nas usporava.