Ples Planeta 23.05.2022 – 29.05.2022

Veoma važna nedelja na ličnom nivou, šest planetarnih aspekata i čak tri lične planete će promeniti znak.

Već u ponedeljak će se Merkur vratiti u znak Bika, ovo je dobar period da se obnove neki propali planovi vezani za materijalnu sigurnost ili dobit. Bez obzira što je u retrogradnom hodu, ovaj put će smiriti uznimirene i zabrinute umove.

Istog dana će sekstil Sunca i Jupitera probuditi nadu i veru u neku novu svetlost, međusobno razumevanje, laka komunikacija, smisao života i samopouzdanje kroz ovaj aspekt je izuzetno koristan i optimističan.

U utorak na Marsov dan imamo čak dva aspekta, oba laka, prijateljska, Merkur sekstil Mars i Venera sekstil Saturn. Ovaj prvi nam daje hrabrost da izgovorimo ono što već davno želimo, aspekt koji ubrzava misao i akciju, sve zajedno je plodonosno i dobro je ovaj uticaj iskoristiti za nešto što nam inače duže traje, ovaj put će se brže realizovati. Venera u aspektu sa Saturnom donosi trajnost i mir, dogovore koji mogu potrajati, dogovori koji će učiniti da se prijatno osećamo, sigurnost u materijalnom smislu, aspekt je povoljan za obnovu izgubljenih odnosa, za pomirenje.

U sredu 25.05. Mars prelazi iz znaka Riba u svoje sedište u znak Ovna, ovde naša snaga i energija može da živi u svoj svojoj punoći ali i u svojoj silini. Ovo je onaj period kada prvo delujemo pa tek posle razmišljamo, vodite računa da vam fitilj ne bude prekratak, da vam jezik ne bude predugačak i da svoje zalaganje za nekog ne bude izigrano. Moramo biti svesni svoje moći ali isto tako i moći onih koji stoje nasuprot nas. Nekad je to borba do poslednjeg daha, bez pravog pobednika, treba da naučimo da vladamo sopstvenom energijom, da se ne podcenimo ali i da se ne precenimo. Dobar je ovaj Mars, dobra je ova energija, vladajte pametno.

Istog dana retrogradni Merkur će se ponovo sresti sa Plutonom u trigonu, aspekt koji nam olakšava da prihvatimo probleme i poteškoće, da se lakše suočimo sa sopstvenim strahovima.

U petak, samo jedan dan pred prelazak Venere u znak Bika, doći će do napetog aspekta Venere i Plutona, nimalo lak zadatak, posebno ako živite u nekoj nestabilnoj vezi, ili se osećate nesigurno. Sa Plutonom je najčešće neka transformacija na vidiku, nešto mora umreti da bi se nešto novo moglo roditi, čak i kada smo uplašeni, čak i kada bi to moglo boleti.

U subotu i Venera prelazi u svoje sedište, u znak Bika, gde živi svoju prirodnost, radost i uživanje. Kako je ovo znak vrednosti svake vrste, ovo je period kada možemo sticati, sakupljati, materijalizovati, u svakom smislu raditi na sigurnosti, na način koji je udoban, prirodan. Venera predstavlja i onaj deo nas kada postajemo privlačni, senzualni, dostupni, kada se možemo lako zaljubiti i uživati u odnosu, posebno ako je došlo do transformacije nakon aspekta sa Plutonom.

Na kraju nedelje, susret Marsa i Jupitera možemo protumačiti kao još jedan pozitivan i optimističan aspekt, koji pokreće i budi entuzijazam, sve akcije se sada lakše mogu realizovati, puno i snažno, vatreno, neki novi početak, nalet ogromne energije i vere.

Vrlo aktivna nedelja, velike promene, predomišljanja, za svakog po nešto. Srećna nam bila.