Ples Planeta 06.06.2022 – 12.06.2022

Ove nedelje je Mesec i dalje u fazi rasta, puni smo energije i entuzijazma jer Mesec je još uvek u znaku Lava, ta energija se menja u jutarnjim satima sa prelaskom u znak Device, a popodne i susret sa Suncem i ulaskom u drugu fazu, mi se suočavamo sa ograničenjima materijalnog sveta, sada nailazimo na prve prepreke i potrebno je da strpljivo i sa malo više truda pristupimo ostvarenju onoga što je započelo u prvoj fazi Meseca u prošli ponedeljak.

Ovo je i period kada nam je apetit veći nego inače umesto da se bavimo fizičkom aktivnošću, čišćenjem organizma ili nekog oblika detoksikacije organizma. Svakako je dobar period da pospremimo ormane, ali i da otpustimo sve što nam ne treba.

U ponedeljak će Sunce iz znaka Blizanaca napraviti sekstil prema Hironu, prvom astrologu i isceljitelju, što nam postavlja pitanja vezana za pronalaženje sopstvenog identiteta. Umesto pasivne patnje i prihvatanja onoga što nam se dešava, sada je moguće preuzeti inicijativu (Hiron u Ovnu) i postati aktivan, svesno i aktivno težiti ozdravljenju, negujući misli koje su isceljujuće za nas.

Aspekt Merkura i Plutona koji se u kratkom periodu ponavlja već treći put, ponovo nas suočava sa starim problemima, sa sopstvenom nesigurnošću, sa nekim potisnutim strahovima koji nas sputavaju da napredujemo. Dobro bi bilo sprovesti neke razgovore sa samim sobom.

Na kraju nedelje u znaku Bika Venera će dotaći Urana u aspektu konjukcije, osim sjajnih ideja i ljubavi prema tehnologiji, sa Venerom ovaj put težimo balansu između pristupa i sigurnosti kao i otpuštanja i slobode. Uznemirenost je svakako prisutna i koliko god da ne želimo da se vežemo za nešto ili nekog, vibriramo dok donosimo odluku koja na kraju treba da nas umiri i zadovolji.