Ples Planeta 13.06.2022. – 19.06.06.

Već u prvih pola sata ponedeljka Mesec će preći u znak optimizma i vere, u znak Strelca i odatle napraviti sjajan aspekt sa svojim dispozitorom, kako je ponedeljak dan kojim vlada Mesec, biće tu puno nekih srećnih okolnosti, promene na bolje, možda i nekog preterivanja i euforije, sjajna energija za početak nedelje.

Istog dana u toku popodneva Merkur menja znak sada u kratkom vremenu ponovo ulazi u Blizance u svoje sedište i sve što je u simbolici Merkura i znaka Blizanaca dovodi do najviše tačke: trgovina, novinarstvo, učenje, podučavanje, informisanje, kratka putovanja, kontakti, komunikacija.

U utorak će nas obasjati pun Mesec iz znaka Strelca, na stepenu centra galaksije, suočen sa Suncem u znaku Blizanaca. Ovo nije običan pun Mesec, posebno što su oba svetla u kvadratu sa Neptunom, a istovremeno još uvek se oseća konjukcija Venere sa Uranom a Mars aplicira prema Hironu, jak duhovni podsticaj i period koji nosi znanje i uvide. Pre svega samospoznaja, koja će se suprostaviti intelektualnom tj. razumevanju može nam doneti određene konflikte, da neke duhovne potrebe ne razumemo ili ih jednostavno isključujemo jer je materijalan i razumom prihvatljiv svet oko nas suviše dominantan. Ovo suočavanje će se pre svega odigrati unutar nas, sa strahom da postupimo instiktivno a da nas to ponovo povredi ili da se povučemo u svoj mir čekajući da se svet oko nas promeni.

U četvrtak je aktivno Sunce, u trigonu sa Saturnom i u kvadratu sa Neptunom. Prvi aspekt nas podstiče da realizujemo i konkretizujemo svoje ideje i planove. Pre svega je važno biti strpljiv i pridržavati se dužnosti, odgovornosti i pravila. Dok ovaj drugi budi u nama neka pitanja našeg identiteta, ko smo mi i zašto se identifikujemo sa ulogama koje nam ne odgovaraju. Potraga za istinom ili beg od realnosti, vodi nas onim putem koji mi sami odabiremo.

U subotu kvadrat Venere i Saturna, donosi nam emocionalnu borbu, posebno posle konjukcije sa Uranom, sećate se one teške odluke da budete slobodni, sad ta sloboda nije ono što za sebe želimo, teško je biti ljubav i radost u okovima Saturna ali to može biti i jedino prihvatljivo, naučeno, mi ne želimo da pripadamo nekome, samo tada kada smo dovoljno svoji.

Na kraju nedelje, iako kvinkunks ne spada u glavne aspekte, zbog aktivnog Sunca u četvrtak, spominjem i ovaj aspekt između Sunca i Plutona. Aspekt pre svega nosi u sebi prilagođavanje, a sa ove dve planete mi vidimo jasno gde i kada ćemo doživeti najveću transformaciju, budite otvoreni za znakove pored puta: zapišite svoje snove, zapitajte se zašto ste na nekog pomislili, zapazite brojeve koji se ponavljaju, osluškujte zvuke oko sebe, sve su to neki znaci, slušajte svoje telo, učite. Venera i Neptun istog dana je aspekt anđela koji vas čuva.