Ples Planeta 20.06.2022. – 26.06.2022

Ponedeljak započinjemo pomalo pospano i lenjo, sa čudnim snovima, koji nam mogu dati neku nadu, neku informaciju o budućnosti.

U utorak započinje poslednja faza Meseca i vreme da se završi sve započeto, da se stavi tačka na prethodni period od tri nedelje. Istog dana je Venera u trigonu sa Plutonom kao nastavak svega što se odigralo u toku vikenda, kao nastavak rasprava, očekivanja, razočarenja ali i naivnosti, ovaj pozitivan a ipak čudno težak aspekt može otkriti nesvesna područja u našim odnosima. Venera predstavlja i samopoštovanje i upravo kroz ovaj aspekt moguće je otkriti i zaključiti na koji način slabi naše samopoštovanje, zašto i kako dozvoljavamo da nas neki odnosi naprave zavisnim, podložnim strasti i dubokim osećanjima.

U utorak, 21.06. u 11:14 nam stiže leto, letnji solsticij. U astrologiji je to prelazak Sunca u znak Raka, u znak koji najviše govori o emocionalnoj povezanosti. Ako imamo Sunce, Ascedent ili neku planetu u znaku Raka, najvažnije nam je da znamo šta znači emocionalna sigurnost. Kako je vladar Sunca Mesec, koji svakih dva i po dana menja znak, jasno nam je odakle dolazi to promenljivo raspoloženje tako tipično za znak Raka. Sada će nas sve na neki način dotaći ova pitanja, imamo li dovoljno poverenja u sebe, u život u svoju veru, dalje ovaj period se bavi pitanjima doma i porodice, gde je naš dom, koliko nam je važno poreklo, gde moramo živeti da bi bili svoji.

U četvrtak i Venera menja znak i posle Bika, prelazi u Blizance. Lagani i radostan period, laka komunikacija, šarenilo u svemu, raznolikost, bezbroj informacija će obojiti naredne tri nedelje. Neobične ljubavi, susreti na putovanju, poznanstva preko poruka, sve je to sada u igri dok Venera prolazi kroz zabavni znak Blizanaca.

I na kraju u nedelju i Mesec će se naći u znaku Blizanaca i zaokružiti ovu nedelju kao jednu laganu i lepršavu a opet punu emocija, nedelju koja predstavlja sjajan početak leta.