Ples Planeta 04.07.2022 – 10.07.2022

Ponedeljak započinjemo sa Mesecom u znaku Device, u rastu, sve do znaka Strelca, ove nedelje. Ovo je period koji uvek donosi lakoću da se nešto započne, energija Mladog Meseca od prošle nedelje nas stavlja u pokret, pa sve što se odnosi na putovanja, kratka ili duga ovaj put mogu biti izuzetno uspešna ili važna.

Utorak je zanimljiv dan jer u roku od pola sata i Mars i Merkur će promeniti znak i ubrzo zatim napraviti povoljan aspekt, sekstil jedno prema drugom.

Mars iz svog sedišta, znaka Ovna, prelazi u znak svog pada u znak Bika. Mi to možemo protumačiti kao slab period za našu energiju i aktivnost uopšte, ali možemo to protumačiti i kao povoljan period da se naša aktivnost pokaže kroz neke praktične sposobnosti, da ovaj period od oko dva meseca radimo na povećanju sopstvene sigurnosti, da se usmerimo na materijalnu kreativnost, izgradnju, baštovanstvo ili poljoprivredu uopšte.

U odnosima je Mars ovaj put mnogo senzualniji, povećava se fizička privlačnost, intimnost i erotika, pa je period svakako izazovan za sve koji su ili koji nisu u partnerskom odnosu.

Istog dana i Merkur iz svog sedišta, Blizanci, prelazi u znak Raka, gde deluje više subjektivno jer su misli pod jakim uticajem emocija. Naravno u ovom znaku mnogo toga će se odnositi na porodična pitanja ali se mogu očekivati i neki problemi, nesporazumi, konflikti posebno ako glava hoće u jednom a stomak u drugom pravcu.

Aspekt između Marsa i Merkura na nultom stepenu je zanimljiv jer je to stepen bez iskustva, možda bi bilo najpametnije razrešiti neke nejasnoće upravo danas jer neće biti nikakvog uticaja iz iskustva.

U četvrtak će se Mesec naći u drugoj, rastućoj fazi, što je ustvari kvadrat između dva svetla, ovaj put će se i Hiron naći u kvadratu sa Suncem a u opoziciji sa Mesecom, potrebno je da umesto pasivne patnje, odbijanja pomoći ili prihvatanja situacije u kojoj smo… pronađete svoj vlastiti identitet, preuzmete inicijativu, zacelite svoje stare rane, potražite pomoć ako vam je potrebna.

U subotu će Merkur biti u kvadratu sa Jupiterom, aspekt se odnosi na pronalaženje znanja, smisla i prepoznavanje prilika. Merkur u Raku je suzdržan i emotivan, a Jupiter u Ovnu predstavlja neke nove početke i aktivne promene, važno je, iako je aspekt brz, dati dovoljno vremena sebi u donošenju prave odluke pri odabiru puta kojim se želi nastaviti.

Ova nedelja je izazovna za Device i Blizance, dobro je biti uvek u pravu ali to nije dobro uvek za emocije i osećanja koja gajite prema drugima.

Znak Raka i Vage je preosetljiv i potrebno je da potraži pomoć ili bar savet.

Znak Ovna i Škorpioni su ovaj put sporiji, uživaju u postignutim pregovorima, zadovoljni i spremni za neku akciju ali sa većom strategijom.

Bikovi, Vodolije i Lavovi imaju dosta akcije i bez aspekata koji su trenutno aktivni, stiže im u pomoć Mars, pa će morati malo i da se pomere.

Strelčevi ne znaju šta će pre, smanjite spisak.

Znak Jarca rešava porodična pitanja.