Ples Planeta 18.07.2022 – 24.07.2022

Posle kazimi konjukcije sa Suncem, koji ima simboliku da se duboko povežemo sa svojim mislima i unutrašnjom energijom smisla i postojanja uopšte, prvi dan ove nedelje će Merkur napraviti i opoziciju sa Plutonom i dodatno nas suočiti sa svim strahovima našeg postojanja i opstanka. Moramo voditi računa da nas misli ne povuku u neke teme koje su inače za nas teške i negativne, ovo je dan kada nas bilo kakav neuspeh dodatno unesrećuje, zato je bolje preskočiti sve što nas čini nesigurnima, odložiti za neki drugi dan. Dan je povoljan za dobijanje saveta od mudrih prijatelja.

Istog dana Venera menja znak i prelazi iz Blizanaca u znak Raka, ona ovde u potpunosti može da živi svoju romantičnu i brižnu osobinu. U ovom periodu najbolje se osećamo u krugu svoje porodice, kao i svih koje smatramo svojom porodicom, dobro ćemo se osećati kod kuće, ulepšavati prostor i svoj dom. U ovom periodu ćemo težiti i za emotivnim povezivanjem, lako ćemo komunicirati bez reči, samo pogledom. Sigurnost doma, poznato okruženje, poznati ljudi od poverenja u našem okruženju, dobiće na važnosti, predstavljajući najveću vrednost.

Još jedan aspekt će nas obradovati u ponedeljak, Sunce trigon Neptun, duhovno nas uzdići, probuditi u nama osećaj za druge, socijalno angažovanje ili nas odvesti u svet umetnosti i muzike.

U utorak Hiron prelazi iz direktnog u retrogradni hod. S obzirom na to da se nalazi u znaku Ovna, sve do decembra kada će se ponovo okrenuti direktno na 11. stepenu, ovo je period kada treba da se osvrnemo na sve što se tiče samopotvrđivanja, na borbu za svoja prava, kada se može ponoviti sve, kada možemo dobiti još jednu šansu da se potvrdimo i zaista izborimo za svoje mesto.

Istog dana, još jedna planeta menja znak, Merkur prelazi u Lava, posle tišine i razotkrivanje duboko emotivnog i mislenog dela nas, ovaj Merkur će učiniti da budemo glasniji, kreativniji, rečitiji, misao postaje brža ali i jezik brži od misli, pa se lako može desiti da nekog nenamerno povredimo ili da se neko nađe uvređen a da to nije bila namera. U svakom slučaju bićemo mnogo hrabriji u izražavanju, u traženju pažnje, zabava je na najvišem nivou, komunikacija donosi kreativnu inspiraciju, radujte se ovom Merkuru.

U sredu Mesec ulazi u svoju zadnju fazu tišine. Istog dana je i Sunce u opoziciji sa Plutonom, kao što je i Mesec u kvadratu sa Plutonom, osetljivi, uplašeni, ovo je dan kada se borimo za nešto a da nismo dovoljno sigurni da li to nešto uopšte želimo. Nedoumica, dvoumljenje, nekada dovodi do toga da izgubimo i ono malo što imamo zarad nečeg što nam nije potrebno.

U petak 22.07. uveče u 22:07 Sunce prelazi u znak Lava. Počinje period od trideset dana vladavine Sunca iz Lava. Leto je na vrhuncu, sledimo srce i dajmo mesta kreativnosti i radosti. Umesto dužnosti i discipline, zabavite se, radujte se, dajte slobodu svom izražavanju. Ovo je period odmora, odmora od ograničenja, da se nadoknadi sve što je zaostalo u ljubavi i svemo što volimo.

Na kraju nedelje Lavovski veliko i Ovnovski optimistično, mnogo veći koraci nego inače će nas odvesti na neka mesta koja nas mogu podsetiti na detinjstvo i bezbrižnost, ushićenje i entuzijazam kroz aspekt Merkura sa Jupiterom, aktiviraju se ideje i projekti na nesvakidašnji način, osluškujte, sve su to informacije koje treba da čujete i iskoristite za sebe.