Ples Planeta 1.08.2022 – 7.08.2022

Jedini dan u ovoj nedelji, dan pun optimizma, velikih planova, očekivanja i osećaja sreće, kao i osećaja da je sve moguće je ponedeljak. Iskoristite ovaj dan za sve što ste planirali za sledeću nedelju, a ostalih dana budite što dalje od onoga što vas inače iritira, nervira, provocira. U ponedeljak imamo sjajan aspekt između Sunca i Jupitera kroz vatrene znake, pa je za očekivati nalet entuzijazma, smisla u svemu, avanturizma po svaku cenu, hrabrosti na pretek.

U utorak se energija menja u potpunosti, već neko vreme najavljeni i očekivani susret Marsa i Urana u Biku, opominje da ne donesemo nijednu odluku zbog koje možemo kasnije zažaliti. Kako se ova konjukcija dešava na Severnom Mesečevom Čvoru, sva dešavanja obojena su i karmičkim bojama, noseći u sebi dodatno još veću energiju i moć. Potreba za pažnjom vodi vas u nesvakidašnji avanturizam, neobuzdanost i pobunu. Ovaj aspekt ne podnosi kritiku niti ograničenja. Sada je pravi trenutak i da se oslobodite svih ograničenja, oprezno, strateški.

Istog dana, a zatim i u toku noći Venera će se uključiti u ovu konjukciju iz znaka Raka. Venera je planeta odnosa, harmonije i diplomatije, dogovora, svaku eksploziju može da smiri jedna Venera koja iz znaka Raka neguje i čuva vrednosti doma i porodice. Ona poboljšava stare odnose, donosi nam nove. Sa Uranom u odnosima se zadržava prijateljstvo i sloboda. Neki prijateljski odnosi se mogu sada pretvoriti u ljubavne ili bračne.

U četvrtak Merkur prelazi u svoje sedište i egzaltaciju, u znak Device. Posle sjaja u znaku Lava, sad smo ponovo skoncentrisani na svakodnevnicu, pomalo kritički gledamo na neka područja u našem životu, naglasak je na disciplini i ishrani. Ovaj period možemo iskoristiti za neke planove koji će nam poboljšati svakodnevnicu i bolje nas organizovati, nametnuti rutinu kao jedini pravi način da se osetimo zdravo, korisno i vredno.

Na kraju nedelje još jedan aspekt koji će nam zapeti nogu. Danas ništa neće funkcionisati kako smo zamislili, kažu karma nas stigne kad se najmanje nadamo, e pa danas se nadajte da će vas stići i prestići. Potrebno je da budemo tačni ili bolje rečeno precizni u svojim zamislima, potrebno je da se naoružamo strpljenjem ako stvari ne idu onom brzinom koju smo očekivali. Upornost i trud su jedini način da se prevaziđu blokade u kojima se budete našli. Sećanje na stare rane i povrede, lečite velikodušnošću, mudrošću i oprostom, kreativnošću i samopouzdanjem.