Ples Planeta 8.08.2022 – 14.08.2022

Pred nama je aktivna nedelja, pet planetarnih aspekata, jedna promena znaka i jedan pun Mesec. Mesec je u znaku Strelca, a ovu nedelju će završiti u znaku Ovna, oba znaka su vatrena i vrlo optimistična pa možemo očekivati niz akcija, puno samouverenosti, veru u promene i postizanje ciljeva kroz konačnu predaju sve ili ništa.

Već u ponedeljak imamo aspekt Sunca sa Hironom u znaku Ovna, što predstavlja aktivno lečenje rana kroz samopouzdanje, stare rane i povrede lečimo velikodušnošću, mudrošću i oprostom, što je moguće samo ako smo dovoljno sigurni u sebe. U utorak će se sresti Venera u Raku sa Plutonom u znaku Jarca, aspekt se odnosi pre svega na naše odnose ali i na osećaj vrednosti u tim odnosima. Nešto mora umreti da bi se ponovo rodilo. Budite budni i prisutni, uočite pravi trenutak kada treba da napravite promenu, iskoristite priliku za transformaciju čak i kada znate da će vas zaboleti.

U četvrtak će Venera promeniti znak i sada ponovo rođena, posle svih izazova i transformacije kroz aspekt sa Plutonom, zasijati u znaku Lava i uživati u svim vrednostima i luksuzu koji joj znak Lava nudi. Planeta ljubavi, odnosa, lepote i harmonije može dati jako puno kroz znak koji voli da bude najlepši, najbolji, najsjaniji, vreme je da iskoristite sve svoje kapacitete kreativnosti, protežiranosti, poznatosti, pojave uopšte.

Istog dana u četvrtak, samo jedan dan pre punog Meseca Sunce će napraviti kvadrat sa Uranom, što nas na neki način uznemiriti jer Uran predstavlja promenu i oslobođenje. Čaesto se opiremo promenama, iz neznanja šta nas očekuje, držeći se starog i poznatog, što izaziva upravo taj nemir koji osećamo. Bik je znak sigurnosti a Uran je odvajanje od svega što je preživelo.

U petak, u toku noći 3:36 obasjaće nas pun Mesec u znaku Vodolije. Pun Mesec je u kvadratu sa Uranom koji se nalazi na Severnom Mesečevom Čvoru, Mesec u konjukciji a Sunce u opoziciji sa Saturnom, što će aktivirati već od 2021. poznati nam aspekt kvadrata između Saturna i Urana koji će u oktobru biti ponovo egzaktan. Znak Lava i Vodolije govori o doprinosu ličnom ili na kolektivnom nivou, sada je pitanje da li očekujemo neku nagradu ili priznanje za sa svoj lični doprinos ili smo i bez nagrade zadovoljni da smo nešto značajno doprineli. Sa druge strane se ponovo postavlja pitanje da li smo usmereni ka nečem novom, nepredvidivom ili se i dalje držimo starih proverenih šablona fokusirani na prošlost i poznato.

U nedelju nas očekuje još jedan zanimljiv aspekt iako pozitivan, treba ga uzeti vrlo oprezno. Mars je u trigonu sa Plutonom, kroz zemljani znak, mogu se pomeriti velike stvari, jedina kočnica su nam strah od neuspeha.

Sunce je vrlo aktivno, jake volje i donosi odluke iz srca, sa druge strane mu stoji Saturn koji samo priča o pravilima, o dužnosti, u idealnom smislu ovaj dan nas može dovesti do nekog zadovoljavajućeg zaključka, koji nam je neophodan za osećaj izbalansiranosti.