Ples Planeta 15.08.2022 – 21.08.2022

Možda sad možemo malo da odahnemo, da kažemo da je jedan deo napetog perioda za nama.

Ponedeljak je dan bez planetarnih aspekata, a Mesec u znaku Ovna napraviće povoljne aspekte sa dva benefika Venerom i Jupiterom. Kao neko olakšanje i srećan kraj u odnosu na ono kroz šta smo prošli. Mala i velika sreća u aspektu sa Mesecom, pogoduje da se na ovaj dan pozavršavaju neke započete stvari i da na kraju budu veoma povoljne…dobri pregovori, povoljni ugovori, pozitivne vesti i slično.

Utorak je prvi dan sa planetarnim aspektom između Merkura i Urana, jedan pozitivan aspekt koji u sebi nosi simboliku novih ideja, Merkur je izuzetno oprezan i voli da analizira, pa ovaj aspekt sa Uranom koji požuruje i koji insistira na oslobođenju, može biti izuzetno izbalansiran i predvidiv.

U sredu Mesec prelazi u znak Bika, pa na sve dobre osećaje koji će nas obuzeti evo i finansijske podrške, dan svakako povoljan za novac, kao i podizanje kredita, pozajmica, ulaganje uopšte, posebno što će u četvrtak Venera napraviti povoljan aspekt sa Jupiterom, veza između ove dve planete je izuzetno povoljna ne samo za investicije nego i za ljubavne odnose, svi nesporazumi se mogu raspraviti, rešiti, stare ljubavi mogu ponovo pronaći svoj zajednički put, a šanse za nove ljubavi se povećavaju. Svako od koga želite dobiti naklonost, može vam je pružiti.

Jod konfiguracija predstavlja aspekt između tri planete od kojih jedna pravi kviknuks prema dve planete koje su u sekstilu. Ova konfiguracija se nalazi između trigona i opozicije i iz tog razloga je ovo aspekt prilagođavanja jer se ne zna tačno na koju stranu će da prevagne. Ove nedelje će se u ovoj konfiguraciji naći Sunce (planeta na vrhu Jod-a se naziva još i Božiji prst) prema Neptunu i prema Plutonu iz znaka Lava. Potrebno je uskladiti put prema unutra i aktivnost kao i kreativnost u svakodnevnom životu. Dok sa druge strane treba da unesemo više svetla u tamu koja je duboko potisnuta u nama, predstavljajući naše strahove. Na današnji dan su moguće promene, velike transformacije, neke borbe će nas osloboditi starih već uhodanih obrazaca, budite otvoreni za ono u šta zaista verujete.

U subotu Mars prelazi u znak Blizanaca gde će se mnogo bolje ispoljiti, pozitivnije ispoljiti nego u znaku Bika. Ovo je period od naredna dva Meseca kada ćemo sedeti na dve stolice i za sve imati neka dva rešenja, neke dve akcije. Ovde je Mars uglavnom skoncentrisan na razgovor, na raspravu, na žestinu u verbalnom izražavanju. Mars se u znaku Blizanaca bori jezikom i pismom.

Na kraju nedelje Merkur će biti u opoziciji sa Neptunom, ne treba očekivati jasne misli, računajte sa poteškoćama u donošenju odluka. Prespavati nedelju je uvek dobra ideja, posebno posle svega izrečenog, ohrabreni Marsom u Blizancima. Nedelja je dan kada razum, razumevanje, svakodnevnica, struktura i odgovornost mogu biti suprostavljeni iracionalnosti, emocionalnosti, snovima i duhovnosti. Opozicija se dešava u znacima previše postojane i realne Device u odnosu na Ribe koje su najveći sanjari.

Ova nedelja će posebno uznemiriti znakove čiji je vladar Merkur, Blizance i Device. Što se tiče Riba i Strelčeva vodite računa da ne upadnete u zamku slatkorečivosti ali ni u zamku rasprave.

Lavovi i Vodolije mogu imati ove nedelje posebne doživljaje i transformacije koje se kose sa nestvarnim.

Bikovima sledi olakšanje i finansijska dobrobit.

Za Ovnove i Škorpione, period olakšanja, bez kočnica dalje.

Za kardinalne znakove Rak, Vaga i Jarac ova nedelja može biti mirnija, neka vrsta sabiranja utisaka. Mesec je u zadnjoj fazi, najbolji za tišinu i odmor kako duše, tako i tela.