Ples Planeta 22.08.2022 – 28.08.2022

Ovu nedelju započinjemo sa nekim ozbiljnim i dubokim razmišljanima, analizom, od drveta ne vidimo šumu. Merkur je u znaku Device i pravi trigon prema Plutonu, svaka misao ili želja je ovde povezana i sa nekim strahovima, preoprezna Devica nije dovoljno hrabra da izgovori ono što zaista misli. Za sve nas će ova nedelja biti malo nesigurna, svašta se reklo i izgovorilo u protekloj nedelji pa se sad čekaju rezultati.

Ovoj analizi i razmišljanju do iznemoglosti pridružuje se prelazak Sunca u znak Device u utorak ujutro u 5:16 kada započinje period znaka Device, treba da se spreme zalihe za jesen i zimu, potrebno je da se dobro organizujemo za naredni period i da se posvetimo svakodnevnici. U vreme vladavine Sunca iz Device važno je i da se brinemo o našem zdravlju, ishrani, svakodnevnom ritmu. Sam znak je i znak isceljenja u kojem treba jednaku pažnju da usmerimo i telu i umu i duši. Odličan period da u svoju svakodnevnicu uvrstite neku tehniku samoisceljenja. Budite spremni da oprostite i sebi i drugima, ne treba ništa forsirati, već gledati na stvari onakve kakve jesu a ne kako mi želimo da one izgledaju.

Istog dana se okreće Uran u znaku Bika na 18°55’i prelazi u retrogradni hod u kojem će ostati sve do 22. januara sledeće godine. Kako je to planeta brzih i naglih promena, u Biku se uglavnom odnose te promene na neku osnovnu egzistenciju, pitanje je šta treba da ponovimo, koje lekcije nisu dosegle one rezultate koje smo očekivali, ovo je period kada se dosta toga može promeniti, postići kroz ponavljanje istog.

U petak Merkur menja znak i ako nije sve doveo u red u znaku Device, prelaskom u znak Vage napraviće red u odnosima, izbalansirati i sve nas podsetiti da neke stvari mogu i diplomatski da se reše. Najveća potreba ovog znaka je razumevanje i sklad. Merkur su naše misli, kroz ovaj znak misli se umiruju, sposobni smo da razumemo pa i da oprostimo.

U subotu, sada Sunce u znaku Device, imamo mlad Mesec upravo u znaku Device na 5. stepenu. Ovaj mlad Mesec je povezan sa našim telom, kojem treba da se posvetimo sa više pažnje, kako je u ovaj aspekt u kvadratu sa Marsom, postoji i određeni otpor, neprihvatanje ili možda neki izgovori. Sami sebi stojimo na putu ili blokiramo svoju energiju, čemu vam služi taj otpor, zašto ne želite da se menjate? Zašto se držite poznatog, uobičajenog a da vam to ne služi? Mlad Mesec je sjajna prilika da se započne nešto novo, mislite o tome!

Na kraju nedelje će Venera biti veoma aktivna i to kroz dva izazovna aspekta, kvadrat prema Uranu i opozicija prema Saturnu, aktivirajući već dovoljno izazovan aspekt između Urana i Saturna. Odnosi, vrednosti, davanje, dobijanje, kako jeste, kako želimo da bude, od koga zavisimo, ko od nas zavisi, sve su to neka od pitanja sa kojima ćemo se sresti na kraju nedelje. Potreba za slobodom ili osećaj sigurnosti u zarobljeništvu. Svako će na svoj način imati neka pitanja, dok će se same akcije uglavnom završiti nekim verbalnim konfliktom, čitaj svako će se sa svakim posvađati jer svako zna šta je bolje za onog drugog osim za sebe samog.

Srećno nam bilo, Device, Blizanci, Lavovi, Bikovi i Vodolije a ostali bolje da se ne mešaju u raspravu.