Ples Planeta 05.09.2022 – 11.09.2022

Prvi dan nedelje će obeležiti prelazak Venere u zemljani, postojani i analitični znak Device. Ovde se Venera bavi svakodnevnicom i unosi uživanje u dnevni ritam. Venera predstavlja sve ono u čemu uživamo, pa je ovde to povezano sa prirodom, sa životinjama, sa zdravom ishranom. Kada su odnosi u pitanju, čime takođe vlada Venera, skloni smo u ovom periodu, do 29.09., da budemo previše ozbiljni i da istovremeno kritikujemo svog partnera, da ga dovedemo u red po pravilima Device. Mi želimo da nam taj odnos vredi i da opstane u budućnosti.

Sve do subote nemamo nijedan planetarni aspekt, tačnije cele nedelje imamo samo jedan i to u nedelju ali pre toga imamo jedan mnogo poznatiji i ne tako omiljeni događaj…retrogradni Merkur koji će od subote do 2.10. da nas uznemirava svojim preprekama i izazovima, ovaj put kroz znak Vage. Posebno moramo voditi računa u kupovini nekih većih i značajnijih stvari, naročito su ugovori i potpisivanje istih u problemu, najbolje je proveriti više puta šta potpisujete, i potrebno je dobro razmisliti pre konačne odluke. Naravno za osobe koje imaju u svojoj natalnoj karti retrogradnog Merkura ovo može upravo da donese suprotno i u svakom slučaju se one bolje nose sa ovakvom energijom. Period je takođe povoljan za sve koji traže nešto izgubljeno ili se upravo dešava neko ponavljanje poput ispita i slično.

Istog dana je i za minut tačno u podne pun Mesec, u znaku Riba, u opoziciji sa Suncem u znaku Device, ovde je upravo zbog Venere u Devici najvažnije izbalansirati i napraviti pravu kombinaciju zdravog razuma i poverenja, da bi mogli bolje razumeti svoja nejasna osećanja, važno je da budemo optimisti i da ne dozvolimo da nas obuzme strah i nesigurnost, bez obzira kakvu odluku doneli.

Na kraju nedelje u nedelju jedini planetarni aspekt kroz zemljani znak Bika i Device, sreću se u pozitivnom aspektu, Uran i Sunce, hrabro i nesputano, kroz potrebu da se oslobodimo svega što nas vezuje, aspekt koji nas podstiće da napravimo dobar plan i da ga realizujemo, približavajući nas poslednjem kvadratu Urana i Saturna kroz znak Bika i Vodolije.