Ples Planeta 19.09.2022 – 25.09.2022

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Raka, što znači da smo malo osetljiviji i skloni promenljivom raspoloženju, baš kao i vreme što se menja na svakih par sati od kada nam je i Merkur retrogradan. Ponedeljak je inače dan kada smo lošije koncentracije, usporeni i inače osetljiviji.

U ponedeljak imamo čak dva planetarna aspekta, jedan koji se ponavlja i koji će se ponoviti ponovo u narednih par dana jeste opozicija Merkura sa Jupiterom, u znaku Vage ovaj filozofirajući aspekt najviše će doticati teme vezane za odnose, pa će mnoge udaljiti jedno od drugog, sve do sledećeg puta kada će se ovaj aspekt ponoviti ali tada sa Merkurom u direktnom hodu.

Sunce trigon Pluton ovaj put kroz zemljani znak Device i Jarca, nosi mogućnost da napravimo detaljan plan u vezi sa nečim što nam je potrebno na duže staze, važno je da uložite dovoljno volje i hrabrosti za neki novi korak, a sa znakom Jarca strpljenje se podrazumeva.

U utorak je aktivna Venera i još uvek u nedoumici, da li joj je udobnije da bude devojka ili žena, da li joj je udobnije da bude u vezi ili slobodna, bićemo suočeni sa pitanjima odnosa uopšte. Venera je u znaku Device u znaku svog pada i ona tu ispoljava jednu stranu sebe koja se više brine o zdravom, urednom i na neki način proračunatom odnosu. U aspektu sa Uranom koji je trenutno u Venerinom znaku Bika, takođe u slabom dostojanstvu, menja vrednosti i vezanost za materiju, ovaj aspekt nam može biti od koristi da se odvojimo od materijalnih vrednosti zarad ličnog mira i zdravlja ali i od neke emotivne vezanosti.

U petak je jesenji ekvinocij, kada su i dan i noć iste dužine, ujedno je to dan kada Sunce menja znak i u toku noći u 3:03 minuta ulazi u znak Vage. Ulazimo u period od trideset dana kada će ljubaznost, diplomatija, sporazum i osećaj za druge biti aktivirani. Znak Vage je vadušni znak i osnovni motiv ovog znaka je „Ja balansiram“, Venera je u ovom znaku u svom sedištu a Saturn u znaku svoje egzaltacije, Sunce je u svom padu a Mars u izgonu. Upravo iz tog razloga ne treba nas iznenaditi da ovaj znak voli i da kontroliše kada dođe do toga, bez obzira koliko je miroljubiv i pravičan. Ovaj znak ne voli da bude sam, voli sve što je lepo, umetnost, književnost, muziku, zajedničke projekte, ravnopravnost, ne voli da bira stranu i ne voli nepravdu. Period koji je pred nama će doneti nove veze, dogovore i jednakost. Srećan rođendan Vagama.

Istog dana na nultom stepenu znaka Vaga ponovo se dešava konjukcija Merkura i Sunca, ovaj put sve odluke koje su donete i koje tek treba da se donesu biće još jednom pažljivo izanalizirane i potvrđene sa povratkom Merkura u znak Device.

U subotu opozicija Venere sa Neptunom samo će dodati nam već zabrinutu Veneru, oko svega što joj se dešava, oko svih nedoumica, razočarenja, očekivanja, žudnja je prevelika, svako žudi za nečim što će mu doneti radost. Treba samo da napravimo razliku da li se ovde radi o nekoj zavisnosti ili je to zaista žudnja koja nas ispunjava.

Na trećem stepenu znaka Vage, ubrzo nakon ulaska Meseca u ovaj znak, desiće se i mlad Mesec u 23:54, započinjemo novi ciklus, koji je ovaj put u opoziciji sa Jupiterom u Ovnu. Zadatak Vage je da nam obezbedi pravu meru, obezbeđujući nam time ravnotežu, sklad i pravdu. Imamo dosta planeta u svom lošem dostojanstvu pa ne treba delovati slepo, već budite informisani, komunicirajte sa drugima, analizirajte temeljno i do detalja, budite svesni toga da ne moramo sve sami, već da možemo biti podrška jedni drugima u davanju i primanju pomoći.