Ples Planeta 26.09.2022 – 2.10.2022

Ove nedelje su aktivne lične planete, što znači da ćemo biti svako na svoj način veoma aktivan. Prva četiri dana su pod uplivom planetarnih aspekata, što znači da će se i glavna zbivanja odigrati u prvih par dana. Već u ponedeljak sa puno optimizma i vere u budućnost, aktivirani kroz aspekt Sunca i Jupitera, kroz znak Vage i Ovna, možemo doživeti obilje, treba samo da napravimo u odnosu na naš lični horoskop strategiju, da li to podrazumeva saradnju sa drugima ili ćemo to odraditi sami na svoj način. U svemu postoji smisao, na vama je da ga pronađete i živite.

Merkur je još ove nedelje retrogradan, mnogi ga ovaj put nisu osetili kao inače jer neki red koji upravo sada pravi mnogima odgovara, skoro da ne moramo sami nikakve odluke da donosimo. Konjukcija sa Venerom u ponedeljak u znaku Device, daje pomešane misli i osećanja, sada to dobija jednu novu boju pa nam neke misli a i neka osećanja mogu biti jasnija, jasniji uvid u sopstvenu vrednost ali i u vrednost samog odnosa koji je pod pitanjem.

Ove nedelje kod Venere neće biti samo misli i osećanja u kulminaciji, sa aspektom Plutona, povećavaju se i strasti, otvaraju se neka područja koja su nam nepoznata, neke potisnute želje i čežnje našeg nesvesnog, podići će se na viši nivo ohrabreni kroz aspekt ispunjavanja želja. U komunikaciji budite oprezni ali ipak odlučni, nemate uvek priliku da iskažete ono što osećate.

U sredu aspekt između Marsa u Saturna stavlja tačku na celu nedelju, i daje nam posebnu snagu kroz potvrdu da se dugotrajni napori na kraju mogu isplatiti.

U četvrtak Venera menja znak i ulaskom u svoje sedište možemo uživati u lepoti, u skladu, u estetskom koje nas okružuje. Počinje period novih susreta, novih odnosa, pomirenja. Venera je zadužena za sklad u odnosima uopšte, sve što možete da pomirite sada je na snazi. Iako u napetom aspektu sa Jupiterom, računajte na dobrobit ovog aspekta, ali vodite računa ako ste u nekoj aferi, možete biti otkriveni.

Merkur kreće direktno, tačnije ubrzava svoje kretanje, sada ćemo ga najviše osetiti u odnosu na ceo retrogradni hod, i više nego inače važi da budete oprezni u saobraćaju, u razgovoru sa drugima, u obećanjima koja dajete, u potpisivanju ugovora i u izlascima na ispit.

Zanimljiva nedelja pred nama u svakom smislu, Mesec se kreće od Vage do znaka Jarca, aktivirajući odnose, preosetljivost, euforiju i ograničenja, Mesec je u fazi rasta idealan za neke nove početke samo da nam se okrene Merkur i može da počne.