Ples Planeta 03.10.2022 – 09.10.2022

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u prvoj četvrti a završavamo je sa punim Mesecom u nedelju uveče. Mesec u rastu je povoljan za nove početke i koristan je kada započinjemo nešto što treba da raste, cela nedelja će biti u takvoj atmosferi, ali ne bez napetosti i stresa. Iako ove nedelje nema, osim samo jednog, planetarnog aspekta, osećamo da je nešto važno u najavi i da stojimo pred nekim konačnim razrešenjem.

Merkur je ponovo direktan i sada sve što nam je zaostalo, sve što smo morali da odložimo čeka nas, sa malo manje entuzijazma, izgubio se taj prvi momenat ushićenja, odužilo se pa nam se čini da to više nije to. Previše analize, dvoumljenja, sada sa zadnjih stepeni znaka Device ponovo u trigonu sa Plutonom, razmatra potrebu da se nešto menja, postajemo svesni starih nakupljenih problema, svega što smo potisnuli jer je bolje sa đavolom kojeg poznajemo nego sa đavolom kojeg ne poznajemo. Razgovori sa sobom su se razvukli u nedogled, budite oprezni i nežni sa sobom, ni previše kritike – smokritike nije uvek rešenje….. ali, ako ste napravili prvi korak, postoji izuzetno jak razlog za to, ne odustajte.

Svako kome je potrebna pomoć treba da je potraži, ova nedelja je okrenuta i u tom smeru, tražite isceljenje i uključite i druge u taj proces. Niko ne treba pasivno da pati ili da prihvata stvari takve kakve jesu.

U subotu 8.10. Pluton izlazi iz retrogradnog hoda, okreće se na 26. stepenu i ponovo se ubrzavaju procesi vezani za promenu i otpuštanje. Ovo se ne odnosi samo na pojedinca i na lični horoskop, ovde su uključene i teme vezane za društvo uopšte.

U nedelju kulminira Mesec u svojoj najsjanijoj fazi kroz znakove Vaga i Ovan, Hiron je u blizini Meseca, a Venera pored Sunca, potrebno je da se pronađe način da se sarađuje, potrebno je da budemo otvoreni i dostupni za savet i podršku, treba da budemo svesni svoje slabosti ali i da prevaziđemo strah zbog ranijih neuspeha. Aspekt Merkura sa Plutonom nas podržava kroz odrađenu analizu i temeljnu pripremu, ostaje samo da budemo strpljivi dok se klupko odmotava.

Glavni učesnici ove nedelje su svi koji imaju bilo šta povezano sa znakom Vage, Sunce, Mesec, Ascedent, planetu vladara horoskopa, a samim tim i svi mi koji smo povezani sa tim osobama.