Ples Planeta 10.10.2022 – 16.10.2022

Kratko pre ponoći, ostavljamo za sobom pun Mesec u znaku Ovna i radujemo se sjajnoj energiji koja nas podržava da napravimo nove korake.

Kako je Venera u opoziciji sa Hironom, a ova opozicija je deo punog Meseca, glavne teme koje će nas pratiti u toku ove nedelje jesu sve one rane i ozlede koje smo doživeli kroz neki odnos. Lekcije koje jednom naučimo, nije lako ne ponoviti jer se nadamo da ćemo ih ovaj put bolje savladati. Imamo osećaj da ćemo se ovaj put lakše odbraniti i zaštiti i kao da sami privlačimo opet istu ranu i kao da se samoozleđujemo iz nekog inata i potvrde.

U utorak Merkur sada u svom direktnom hodu, bez da će se ponovo vraćati, prelazi u znak Vage i ponovo otvara mogućnost za diplomatske dogovore, potpise, objave, rešenja. Treba da izbegavamo sukobe, naglašena je potreba za razumevanjem i skladom.

Sreda je najaktivniji dan u nedelji, praktično su svi planetarni aspekti povezani sa sredinom nedelje.

Prvo Sunce trigon Saturn, daje da se disciplina i red ispoštuje, da se autoriteti dožive na pravi način, da se ideje i planovi predstave na pravi način, pa tako i da se dobiju pohvale, da se strpljenje nagradi, da se požrtvovanost i predanost isplate.

Drugi aspekt Mars kvadrat Neptun, kvari prethodni jer je tu energija jako nisko postavljena, nemamo dovoljno vere u svoje sposobnosti, skloni smo da odustanemo ili da se vratimo nekim zavisnostima, lenjosti, odbijanju pomoći.

Treći Merkur opozicija Jupiter, može poljuljati, pogrešno izvagati, i filozofski odustati od svega što nam u nekom momentu nema smisla.

U svakom slučaju ovo sve izgleda i upućuje na to da u sredu ne treba donositi nikakve važne odluke, da i dalje treba izbegavati sukobe i da je najbolje prespavati ovih par dana.

U petak će Venera napraviti trigon sa Saturnom, divan aspekt koji će osvestiti našu sopstvenu vrednost, dan kada se možete obavezati na večnu ljubav, dan kada možete sresti svoju srodnu dušu, dan kada ćete uživati u lepoti, u umetnosti, muzici, književnosti.

Kraj nedelje, će nas zadržati u krugu porodice, prelazak Meseca u znak Raka, vodi nas u naš omiljeni kutak, u poznatu toplinu, sećanja na mirise, na detinjstvo, da sa radošću budemo nečije dete, da sa radošću budemo nečiji roditelj.