Ples Planeta 17.10.2022 – 23.10.2022

Nedelju pred nama obeležiće aspekti ličnih planeta, što znači da će se nama lično svašta dešavati, nezavisno od onoga na kolektivnom nivou.

Prvi dan, ponedeljak, deluje nešto mirnije jer će samo Mesec iz znaka Raka buditi neke planete, između ostalog u svojoj zadnjoj fazi pred Mlad Mesec koji će ovaj put ujedno biti i pomračenje Sunca. Zadnja faza predstavlja period kada imamo najviše nakupljene energije da završimo započeto, neophodno je samo da joj se prepustimo u tišini.

U utorak će Sunce i Mars biti u trigonu, a isti aspekt sa Marsom će sledećeg dana napraviti i Venera. Energija se podiže na viši nivo jer su i Mars i Sunce aktivne planete, osećaj da pucamo od zdravlja, dobar period za sportske rezultate, za potvrde snage, je vezano za utorak koji je ujedno i Marsov dan. Mogu se desiti i neke neočekivane diskusije koje će završiti kreativno i motivaciono. Izuzetno je važno da naš ego ne bude fokusiran samo na naše potrebe već da vodimo računa i o potrebama drugih.

Skladan aspekt Venere i Marsa najviše ćemo osetiti kroz posebne susrete, ljubavne dogovore, razmenu pogleda, kroz otvoreno udvaranje i izjava ljubavi.

Kako su Sunce i Venera u aplikacionoj konjukciji koja će biti egzaktna u subotu, još jedan aspekt će se desiti i Suncu i Veneri, ovaj put napeti kvadrat sa Plutonom. Najviše što od ovog aspekta želi Sunce jeste da se izbori za moć, pa su moguće neke promene na određenim direktorskim, šefovskim, uopšte na pozicijama vođa.

Sa Venerom su to određeni strahovi u odnosu, podređenost i tama koja treba da se završi. Mogućnost da se prekinu toksični odnosi, da se nastavi dalje, ponovnim rođenjem jer se ovo prethodno mora u potpunosti uništiti.

U subotu će Venera stići Sunce na zadnjem stepenu Škorpiona, ovaj aspekt realizuje i mnoge tajne veze. Sada kada Venera dođe ispred Sunca znači ujedno da ćemo je viđati kao večernju zvezdu, da će ostati na nebu kada sunce zađe. Subota je dan koji treba posvetiti odnosima koje treba obnoviti, uneti im osveženje i novine.

U nedelju će obe planete iz ove konjukcije promeniti znak i naći se u Škorpionu.

Kada je Sunce u Škorpionu treba da se bavimo principom prolaznosti i promene. Tek kada nešto otpustimo, može nastati nešto novo, smrt je deo života i ne treba je isključiti. Kako je ovo vodeni znak, emocije, strasti i osećanja će biti naglašeni, treba da se odreknete, otpustite bez obzira na to koliko je teško. Vezani za ono što više ne živi nije nikome od koristi.

Venera će takođe preći u znak Škorpiona i ona tu može da živi svoju strastvenu stranu, za očekivati je da osećanja poput ljubomore i posesivnosti porastu na viši nivo jer to je deo Škorpiona, ali morate biti svesni i posledica koje će proizaći iz istog.

Aspekt trigona Merkura i Saturna će ostati u senci zbog svih ovih strasti koje će nas više zabavljati, ali ne treba zaboraviti da je ovo aspekt dobre, trajne i postojane komunikacije. Ako želite neki dogovor koji vam je potreban na duži period, svakako ga realizujte.

Na kraju, u nedelju se okreće Saturn iz svog retrogradnog hoda na 18. stepenu znaka Vodolije, imamo osećaj da sve stoji, nakupljeno iskustvo i znanje od juna treba sada primeniti, vreme je da se isprave greške i da se s radošću prepustimo planeti koja vlada strukturom, strpljenjem, trajnošću i odgovornošću. Da ga dostojanstveno ispratimo iz znaka Vodolije.

Ovnovi prolaze kroz težak period samodokazivanja, gubljenja autoriteta ili fizičke snage.

Za Bikove je ovo vrlo zabavan period slekcije partnera.

Blizanci ne pričaju mnogo ove nedelje, više su fizički angažovani.

Rakovi su preemotivni ali ujedno i bez volje da nešto promene.

Lavovi imaju jaku potrebu da ovaj put ništa ne zavisi od njih.

Device su previše zauzete oko reorganizacije svojih interesovanja.

Za mnoge Vage ovo je kraj veze.

Škorpioni će se suočiti sa velikim izazovima osećanja, posesivnosti, ego problema.

Strelčevi su pred najvećom životnom promenom.

Jarčevi će se pomeriti sa mrtve tačke.

Vodolije su prenapete za donošenje odluke.

Ribe se raduju novim planovima.