Ples Planeta 31.10.2022 – 06.11.2022

U odnosu na prethodnu nedelju ova je skoro bez aspekta. Mesec je u fazi rasta i daje nam poprilično pokretačke, strastvene, emotivno pune energije, koja nam ne daje očekivane rezultate, kao da ništa ne može da se završi. Mlad Mesec u Škorpionu uz to i pomračenje Sunca, pa retrogradni Mars je ustvari sve ono što sada osećamo, pa su se i planete povukle, ne bi li u nečemu pogrešile, ne bi li nekim aspektom pokrenule nešto što nam nije udobno. Mesec se kreće od znaka Jarca do znaka Ovna, završavajući jedan ciklus i započinjući novi u znaku Ovna u subotu, prvi aspekt će napraviti sa Saturnom i Marsom, oba u sekstilu, obećavajući lagani period pred nama, neku vrstu razumevanja i mirenja onoga što uradimo i onoga što ćemo kroz urađeno dobiti. Narednih dvadeset i osam dana treba posmatrati upravo kroz poslovicu * Kako seješ tako ćeš i da žanješ.*

U znaku Škorpiona sada imamo tri lične planete, Sunce, Veneru i Merkura sve tri će uskoro pokrenuti još uvek aktuelni kvadrat između Saturna i Urana.

Prva od tri lične planete koja će napraviti opoziciju sa Uranom a onda odmah u ponedeljak i kvadrat sa Saturnom može se ispoljiti kroz krajnosti u odnosima, ogorčena Venera će vas dovesti do tačke da se mrzite, a ova druga posesivna će vas obožavati do te mere da će vas pratiti u stopu. Ovde ne postoji ništa uobičajeno, neka srednja vrednost, Venera će iz Škorpiona hteti da vas poseduje a Uran u Biku predstavlja nezavisnost i slobodu.

Svaki sukob se rešava strpljenjem, a ovde odnosi mogu biti u problemu zbog stvarnosti, zakona i normi. Sa Saturnom tu je i upliv karme.