Ples Planeta 7.11.2022 – 13.11.2022

Ako je prošla nedelja bila mirna ova to neće biti, sve je delovalo kao zatišje pred buru, spremite se sada na ono što će ova nedelja pokrenuti.

Naime mi sada imamo stelijum u znaku Škorpiona i upravo sa ličnim planetama koje prolaze ovaj znak pokreće se kvadrat Urana i Saturna pa samim tim u toku nedelje ćemo imati niz aspekata svake planete sa ove dve.

Ponedeljak započinjemo sa kvadratom Venere i Saturna, više kao nastavak jer je juče Venera napravila opoziciju sa Uranom, Venera predstavlja ljubav, odnose, senzualnost kao i vrednosti ali i sigurnost. Sada vredi samo ono do čega nam je zaista stalo, Venera je u Škorpionu i ona je tu vrlo predana, posesivna, strastvena, to što joj vredi za to se bori do poslednjeg daha.

Utorak je izuzetno važan dan jer će biti pod uticajem punog Meseca, ovaj put je osa u bliskom kontaktu sa Mesečevim Čvorovima, što dovodi do totalnog pomračenja Meseca koje se nažalost neće videti u Evropi. Ovaj pun Mesec nosi u sebi i neku posebnu karmičku notu, neke sudbinske događaje, neku posebnost koja će završiti sve ono što se dešavalo u protekle dve godine. Još jednom će aktivirati strahove od prisile i svega što u nama izaziva otpor kada je očuvanje sigurnosti u pitanju. Upravo sada možemo videti jedan ispravan put kroz promenu i transformaciju.

Istog dana Merkur konjukcija Sunce, sada Merkur pretiče Sunce, a Sunce osvetljava Merkura. Naše misli kontrolišu i određuju sve što nam se dešava u životu, koliko je ona ispravna, čemu služi, koliko je mišljenje dominantno, koliko služi životu a koliko ga određuje. Ova konjukcija će već u sredu jedna za drugom prvo Merkur a za njim i Sunce napraviti opoziciju sa Uranom, za očekivati je da dan bude nemiran jer Uran predstavlja promenu i oslobođenje, mi se često opiremo promenama, radije ostajemo zarobljeni, držeći se starih, poznatih šablona, pa sve to zajedno onda izaziva unutrašnji nemir. Uran u Biku nam već neko vreme pomera sve ono što nam predstavlja sigurnost. Ovde ne treba da zaboravimo da se upravo kroz nemir, nesigurnost, možda čak i opasnost, rađaju najveća rešenja i ideje, pokušajte ih realizovati.

Ova dva aspekta sledi kvadrat Sunca i Merkura sa Saturnom, odmah sledeći dan, ovde se radi o pridržavanju nekim normama, zakonima, pravilima, najteže je ipak doživeti kritiku, kako od drugih tako i od sebe. Dan je bolji da se dobro razmisli pre nego što bilo koga zbog nečeg prozovemo, opomenemo, ti odnosi mogu završiti.

Venera će napraviti trigon sa Neptunom, u njenom idealnom svetu može doći do velikh spoznaja, iako je aspekt romantičan i pun nekog ushićenja, svi aspekti koji se trenutno dešavaju donose poteškoću da se uživa, možda neki drugi put san postane java, ova ružičasta boja nije dovoljno ružičasta.

Merkur u aspektu sa Neptunom će sve to dodatno potvrditi, a mogu se i neke tajne otkriti, u pozitivnom smislu ovo je lep period da nekom izjavite ljubav, reči će se same od sebe pojaviti.

Na kraju nedelje Venera i Pluton će se sresti u sekstilu, pa će ovaj harmoničan aspekt, kratkotrajno olakšati da se ispolji strast i duboka osećanja.