Ples Planeta 14.11.2022 – 20.11.2022

Još jedna uzbudljiva nedelja pred nama, ponovo su aktivne lične planete i ako se prošle nedelje niste izrazili onda ćete zasigurno to uraditi ove nedelje.

Ponedeljak je relativno miran jer su aktivni samo mesečevi aspekti iz znaka Raka. Samo će nas kratko uznemiriti opozicija sa Plutonom, pokrenuti neke potisnute strahove i brige zbog nekog nama dragog, dok su svi ostali aspekti umirujući i laki, pa verujem da će pozitivni nadvladati ovaj jedan negativan. Promenom znaka i ulaskom u znak Lava pokreće se energija sjaja, u naredna dva dana, svako od nas će po nečemu biti sjajan, direktan, kreativan, pohvaljen ili će te iste osobine videti u nekom.

Utorak je dan sa čak tri planetarna aspekta, prvi Merkur sekstil Pluton, važniji je jer spaja Jupitera sa Plutonom kroz aspekt koji će napraviti u sredu. Ova kombinacija nam daje smislenost promene, iako se plašimo da je napravimo, strah da se suočimo sa nekim starim zaboravljenim željama, odložio je sve ono što nam već neko vrme zaokuplja misli. Pored ovog aspekta i Sunce će napraviti trigon sa Neptunom, koji se pre svega odnosi na veru ali nekada i na razočarenje kroz koje se povlačimo pa čak i odustajemo.

Na kraju aferoidni aspekt Venere i Jupitera, ispunjava nas radošću, slobodnim flertom, realizacijom odnosa koji su u nekoj fazi početka, u svakom slučaju možete očekivati dobitak i širenje u svojim aktivnostima.

U sredu Mesec je još u znaku Lava i ulazi u svoju poslednju fazu, kada završava ciklus sa svim što je sebi zamislio sa Mladim pomračenim Suncem 25.10.

Ovaj dan ipak veću pažnju dobija Venera koja sada iz znaka svog izgona, prelazi u znak Strelca koji će je obasuti optimizmom i idealizmom. Ovde je Venera, odnosi, ljubav, radost, lepota, vrednost, materijalno, u pokretu, velika očekivanja i zahtevnost, ovde putujemo kako unutra tako i spolja. Jedina opasnost nam preti od preterivanja, od nemanja mere.

Sledeći dan u četvratak Merkur takođe menja znak i isto kao i Venera ulazi u Jupiterov svet optimizma, idealizma, učenja, filzofiranja, žive komunikacije i planiranja velikih stvari.

U petak sekstil Sunca i Plutona, može da realizuje promene, to je upravo onaj trenutak koji čekate, koji ste već i zaboravili da čekate i onda se jednostavno desi, sam od sebe. Sudbinski događaji, susreti, sudbinske reči, poruke, sve je moguće na ovaj dan.

Zadnji planetarni aspekt je i najteži kako za ovu nedelju tako i za neki duži period, posle relativno optimistične nedelje, ushićeni zbog Merkura i Venere u Strelcu, u subotu će nam nekako promaći aspekt Marsa sa Neptunom, jer Neptun je takav, nevidljiv, omamljujući, skriva ono što ne želimo da vidimo. Ovo je sad drugi po redu, zbog svoje retrogradnosti, još jednom će ga napraviti u martu 2023. Koncentracija je slaba, energija je slaba, sklonost da svoje strahove lečimo kroz neke zavisnosti, svaka akcija može biti usmerena protiv nas samih. Ovde je pravi trenutak da se potraži pomoć koliko god nam ona daleko delovala. Biti u laži sa samim sobom, vodi nas u još veću laž.

U nedelju će Mesec napraviti trigon sa Saturnom, što je dobro za odlučnost, poverenje, postojanost, trajnost i strpljenje. Mesec je u znaku Vage, lako je dogovoriti se, pokušajte to sami sa sobom za početak.