Ples Planeta 21.11.2022 – 27.11.2022

Sjajna nedelja pred nama, konačno se sve smiruje, sva ta napetost, rasprave, svađe, nesporazumi ove nedelje ostaju sa strane, ova nedelja je da se osetimo radosno, da se pomirimo sa svima i da konačno dobijemo neku potvrdu, nagradu za sve ono što smo uložili.

Već prvi dan Sunce će napraviti trigon sa Jupiterom, obe planete u vodenom znaku, upravo sada će sve naše aktivnosti i postupci da se usklade sa našim osećanjima i sa unutrašnjim vođstvom. Sunce predstavlja naše svesno vođstvo a Jupiter predstavlja smisao i sreću.

U ponedeljak će se i Merkur i Venera naći u konjukciji, obe planete su ispred Sunca u znaku Strelca, sjedinjujući misli i osećanja, iz čega može nastati nešto veoma lepo. U ovom znaku misli su usmerene na budućnost, a obe planete traže znanje i smisao postojanja. Dan je idealan za planiranje budućnosti, optimizam je na najvišem nivou.

U utorak prepodne u 9:20 Sunce menja znak i prelazi u Strelca, u vatreni znak koji ima puno energije i uglavnom je okrenut sticanju znanja. Ovo je i znak kretanja, pa ako ste se negde zaglavili, možete očekivati pomeranje. Sve aktivnosti koje se budu pokrenule nisu usmerene samo prema spolja nego i prema unutra, u Jupiterovom znaku očekujemo širenje i obilje. U nekom negativnom smislu kao i uvek treba se čuvati od preterivanja.

Već sledećeg dana, kada i Mesec pređe u znak Strelca, u sredu tri minute pre ponoći imamo Mlad Mesec u ovom optimističnom znaku, na drugom stepenu. Ovaj mlad Mesec je pod vladavinom stacionarnog Jupitera, Jupitera koji će već sutra da se okrene i ponovo pređe u direktan hod. Ujedno imamo konjukciju Merkura i Venere, ali se još uvek oseća i kvadrat između retrogradnog Marsa sa Neptunom. Imajući sve to u vidu, sada je vreme da se umirite, da budete u tišini i dobro razmislite o tome šta ima smisla a šta ne. Ponekad se nesvesno držimo nekog uverenja, ponovo i ponovo pokrećemo istu stvar, a da se ona nikako ne realizuje, možda nam to ne treba ili negde duboko u nama to nema nikakvu važnost ni smisao, razmislite o tome.

U četvrtak, baš na Jupiterov dan, Jupiter kreće direktno i ponovo po treći put prelazi zadnje stepene znaka Riba, da bi 20. decembra ponovo prešao u znak Ovna. Sada kada je provereno da li je bilo nekog propusta ili greške u prethodnom periodu, možemo težiti obilju, rastu, promeni i dubokom razumevanju života koji vodimo.

Do kraja nedelje više nećemo imati planetarne aspekte. Jedino treba još spomenuti da će se jedan za drugim sresti u lepom trigonu prvo Merkur, pa Venera sa Hironom koji je u znaku Ovna, ovde se uvek radi o isceljenju starih rana i povreda, sa Merkurom su moguće iznenadne spoznaje, dok sa Venerom imamo lakoću u odnosima kroz intimnost i poverenje.