Ples Planeta 28.11.2022 – 04.12.2022

Ova nedelja će biti pod uticajem jedne konfiguracije koja se zove T – kvadrat. Konfiguracija u sebi sadrži jednu opoziciju i dva kvadrata, ovaj put kroz znakove Blizanci gde je retrogradni Mars, Strelac gde se nalazi Sunce, Venera i Merkur, i znak Ribe gde se nalazi Neptun. T- kvadrat u kojem postoji opozicija, predstavljajući samu dušu koja je vezana za spoj suprotnosti, za odnose, za održavanje odnosa, i dva kvadrata koja predstavljaju neminovnost. Najvažnija planeta u ovoj konfiguraciji je planeta koja prima ta dva kvadrata, u ovom slučaju Neptun, planeta tajni, iluzije, mašte, nestvarnog, laži, neiskrenosti. Ova nedelja će otvoriti neka vrata koja skrivaju ono što mi sami ne želimo da vidimo, ono što samo u snovima možemo da poželimo, ono što predstavlja magiju za nas.

Prvi aspekt u ponedeljak Mars trigon Saturn nam daje potvrdu da se dugoročni planovi mogu itekako isplatiti, da je strpljenje na dobitku, da je u redu pogrešiti i ponovo pokušati.

U utorak, kada se sretnu Merkur i Mars u opoziciji, treba držati jezik za zubima, bar tamo gde možemo sami sebi naneti neku štetu, vodite računa da ne povredite ni sebe ni druge, a da se ipak izborite za svoje mesto. Kako je istovremeno Merkur u aspektu sa Saturnom sve može i potrajati kroz vreme, imati određenu težinu.

U četvrtak će se u opoziciji naći Venera sa retrogradnim Marsom, Venera je ovde okrenuta prema budućnosti i ekspanziji, potrebno je poslušati tu žensku energiju koja nas vodi u otvorenu komunikaciju, u znanje, u upoznavanje sopstvenih mogućnosti opstajanja u odnosima sa drugima. Ljubavni odnosi kroz ovaj aspekt mogu doživeti određenu napetost, razdvajanje, prekid veze.

U petak Merkur se sreće sa Neptunom u kvadratu, jasne misli i svesne odluke ovde mogu biti u problemu ili poprilično nejasne, ovde je reč o duhovnom razumevanju stvari.

Susret Venere i Saturna istog dana, spaja ljubav i vrednosti. Stabilnost, postojanost, osećaj za vrednosti i sigurnost su tema dana.

U nedelju imamo još jedan aktivan aspekt iz T-kvadrata, između Venere i Neptuna, ovde se radi o čežnji, o želji, o želji da se nešto doživi. Za ovaj dan se preporučuje meditacija, povezivanje sa nečim većim, molitva.

Pozitivan stav ne znači biti stalno srećan, pozitivan stav je, da i kada nam je teško, da znamo da bolji dani dolaze.