Ples Planeta 5.12.2022 – 12.12.2022

Ovu nedelju će obeležiti pun Mesec u četvrtak kroz znakove Strelac – Blizanci, koji će se desiti u konjukciji – opoziciji sa Marsom i u kvadratu sa Neptunom. Kao da se nastavlja sve od prošle nedelje i kao da svaka akcija ima cilj da napravi najveću promenu u našem životu, kao da nešto mora da se završi ( da umre) da bi nešto novo započelo (da se rodi).

Prvi planetarni aspekt imamo u utorak između Merkura i Jupitera, kratko pre prelaska Merkura u znak Jarca istog dana. Ovaj aspekt utiče na naša razmišljanja i pronalaženje smisla na nekom dubljem filozofskom nivou, napeti aspekt na zadnjem stepenu sa svojim dispozitorom čini da tražimo odgovore koji ne mogu biti obični, svakodnevni, moraju imati određeni smisao, a mi treba da pronađemo svoju svrhu postojanja, rada, delovanja uopšte. Nimalo lak zadatak koji će mnoge od nas odvesti u neku osamu, izolaciju u narednih par dana, dok Jupiter ne promeni znak 20. decembra.

Merkurov prelazak u znak Jarca će samo dodati na osećaj da treba nešto staviti u granice, ponašati se odgovorno i disciplinovano, kritika će dostići svoj maksimum i svako će od nas na neki način doživeti da nešto nije ispunio, da možda nekom zadatku nije dorastao, da ne može da se nosi sa svojom samokontrolom, da je lako doživeti nepravdu ili na bilo koji način stajati bez mogućnosti da se odbranimo.

Sreda je nemiran dan jer se oseća potreba da se oslobodimo, a energija se ne koristi ispravno.

U četvrtak inače uznemirujući pun Mesec, kao da će imati veći uticaj na sve nas, jer su vladari upravo prošli kroz napet aspekt. Sa Merkurom je moguće sada iz znaka Jarca biti racionalan, sa Jupiterom treba da verujemo da je moguće ozdraviti, dovesti se u stabilno stanje a da je optimizam ono što nas čeka iza ugla. Blizina Marsa uvek ukazuje na moguće povrede, kako fizičke tako i one na nivou duše. Nekom su promene lake, a nekom su kao da doživljavaju najveće muke, kojoj grupi vi pripadate, nemojte žuriti da promenite nešto ako se bojite, nemojte preticati automobil ispred vas ako ne umete da procenite sopstvenu brzinu, veštinu, snagu, sami sebi ste odgovorni.

Sunce u opoziciji sa retrogradnim Marsom, je opozicija dve aktivne muške, energijom pune planete, ovo suprostavljanje može da deluje i kao ispit moći, otpora, svađe, agresivnosti ako nije po našem, ego i osnovna energija opstanka su sada u sukobu, treba biti mudar dok nas neko provocira, treba biti dovoljno srećan i odupreti se dok nas neko uvlači u svoje ludilo.

U petak na Venerin dan, imamo kvadrat između Venere i Jupitera na 29. stepenu, osim želje za partnerom koji će nas usrećiti, želja možda čak i za partnerom koji nije slobodan, ovde je naglašena potreba da se povežemo, da volimo bezuslovno. Sa druge strane je ovo aspekt koji ukazuje na povoljne prilike u cilju postizanja obilja i sreće.

Sledećeg dana, na Saturnov dan, u subotu, Venera prelazi u Saturnov znak Jarca, negujući prave vrednosti i prave odnose, žudeći za stabilnim odnosima, ova Venera, ovi odnosi su bazirani na lojanosti i odanosti.

Na kraju nedelje Mesec prelazi u znak Lava i najavljuje povoljan aspekt Sunca i Saturna, spajajući dužnost, odgovornost i pravila kao najvažnije vrednosti, za ono što nam je potrebno kroz vreme.