Ples Planeta 19.12.2022 – 25.12.2022

Ponedeljak je dan bez planetarnih aspekata, jedino će Venera i Mars imati kontakt sa Hironom, što će dovesti do nekih problema, svađa i rasprava u odnosima. Uz osećaj da nam je povređeno samopoštovanje, kako su Mars i Venera u aspektu prilagođavanja, bilo bi korisno da se pre svega okrenemo sebi i pronađemo kompromis na ličnom nivou, isceljujući odnose u kojima smo.

Utorak je važan dan jer Jupiter prelazi u Ovna, tako da se više u narednih dvanaest godina neće vraćati u znak Riba. Počinje period, koji smo na kratko osetili u maju do jula 2022., kada je Jupiter ušao u Ovna da bi se posle ponovo vratio u znak Riba. Ovde imamo potencijal za samopotvrdu, Ovan je prvi znak i ulazak bilo koje planete u ovaj znak označava novi početak. Sa Jupiterom to je kretanje i aktivnost, širenje. Energija Jupitera u Ribama bila je okrenuta više prema unutra, i u potrazi za smislom, sada se ta energija okreće prema spolja. Znak Ovna je spreman da se suoči, što znači da su mogući i konflikti u borbi za ono što nam predstavlja smisao i svrhu, obilje i rast u svakom smislu. Kretanje Jupitera kroz ovaj znak će biti izuzetno brzo, već u maju će doći do znaka Bika, što znači da se spremite za svakakve promene, za sve odloženo sada je vreme da konačno dođe do realizacije.

U sredu Sunce menja znak, stiže nam zima, najkraći dan i Sunce u znaku Jarca. Srećan vam rođendan dragi Jarčevi, srećan nam period da se razmisli o bitnom, da se dovedemo u disciplinu, da svoju snagu usmerimo ka cilju. U ovom znaku se donose odluke o daljem putu, putem materije, uspeha, priznanja, vrednosti, novca i društvenog položaja ili idemo putem unutrašnjeg svetla, putem duhovnosti, odricanja u korist unutrašnjeg blagostanja.

U četvrtak imamo dva planetarna aspekta. Sunce i Jupiter u kvadratu nas upozorava da pripazimo na zalet koji smo uzeli, da ne izgorimo od silne želje i akcije koja se u nama probudila. Važno je da naše delovanje ima smisla!

Harmoničan trigon između Venere i Urana omogućiće nam da se osetimo stabilno kroz dobru kombinaciju odanosti i predanosti ali i slobode i nezavisnosti. Kreativan period za neke uvide, inovacije u svim područjima. Pitanja partnerstva su najdominantnija upravo kroz ovaj aspekt, posle ponedeljka koji je za mnoge konfliktan, ovaj dan će dati odgovore i oprost.

U petak Hiron kreće direktno, u znaku Ovna. Planetoid koji se nalazi na putanji između Saturna i Urana, ima uticaj sličan Saturnu kada je poteškoća življenja u pitanju, kada su u pitanju neki karmički ili subinski zadaci u pitanju, kroz upliv Hirona mi dobijamo važnu informaciju u oblastima života gde trpimo najviše bola i teškoće. Sada tranzitira kroz znak Ovna, svi smo ranjivi po pitanju samopotvrđivanja, inicijative, potvrde identiteta. Vreme je da se borimo za svoj lični interes ali da istovremeno ne povredimo nikog. Vodite računa da kroz skrivanje nesigurnosti i straha ne upadnete u krug iz kojeg se ne možete izbaviti. Najveći neprijatelj je bes i ljutnja, lako vas je povrediti kada ste zaslepljeni negativnim emocijama.

U subotu prepodne u 11:17 je mlad Mesec na 2. stepenu znaka Jarca, ovaj mlad Mesec je u kvadratu sa Jupiterom, pa je važno da pronađemo ravnotežu i pravu meru u odnosu na mogućnosti pred kojima se nalazimo. Mlad Mesec u Jarcu je okrenut ka unutra, a Jupiter u Ovnu ka spolja. Sa Jupiterom je važno da znamo šta želimo, sve je moguće.