Ples Planeta 2.01.2023 – 8.01.2023

Prva nedelja u Novoj godini nosi samo lagane aspekte, baš kao što se i očekuje kada uzimamo zalet.

Ne smemo ignorisati konjukciju Plutona sa dve lične planete, u nedelju sa Venerom i u ponedeljak sa retrogradnim Merkurom. Sa Plutonom je uvek teško jer nas on podseti na sve ono što potiskujemo u nadi da će biti zaboravljeno, Pluton je taj koji deluje na nesvesnom nivou, kada nas obuzmu crne misli, kada smo toliko očajni da ne vidimo izlaz na kraju tunela. Aspekt je kratkotrajan jer se planete brzo kreću u odnosu na Plutona ali ipak ga osećamo. U ovom danu najvažnije jeste da ne izgubimo samopoštovanje.

U utorak Venera menja znak i iz ozbiljnog, tradicionalnog, posvećenog i vernog Jarca prelazi u znak Vodolije gde će se Venera zalagati za više prostora, za više slobode, za samostalnost, ovde se ne plaši toliko za svoju egzistenciju, ovde je Venera pomalo luckasta, pomalo neuhvatljiva, pomalo ne treba mi niko. Odnosi će proći kroz određenu promenu, svakako očekujemo manje stege, manje ozbiljnosti i ograničnja.

U sredu prvi aspekt iz znaka Vodolije će Venera napraviti sa Jupiterom u znaku Ovna, pa da ne bude to previše prostora i slobode u odnosima, jer ovaj aspekt vodi u avanturu, ovaj aspekt nas povlači u slatkoću koja se nudi kroz nešto što je zabranjeno ili skriveno. Kako je to aspekt koji spaja malu i veliku sreću, iskoristite ga svugde gde vam je sreća potrebna.

U subotu je prvi pun Mesec u Novoj godini, aktivirajući osu Jarac – Rak. U celoj priči učestvuje Uran, kroz trigon sa Suncem, i Merkur retrogradni, u konjukciji sa Suncem. Pun Mesec predstavlja kulminaciju kroz određenu promenu, mi osećamo, intuitivno šta treba da uradimo ali se istovremeno pridržavamo nekih pravila, discipline, mi se i dalje držimo svega poznatog iz straha da ne izgubimo status, da ne izgubimo ono što nam predstavlja određenu materijalnu sigurnost, iz tog razloga reagujemo emotivno, krivimo nekog drugog za svoju frustraciju. Ako uspemo da prevaziđemo egocentričost znaka Jarca, lakše ćemo slušati svoje srce.

Na kraju nedelje, Lilit prelazi iz znaka Raka u znak Lava. Ulazimo u period kada će se strastvenost izražavati teatralno, samouvereno, dominantno, ovo je period kada se osvaja optimizmom, na zabavan način, šarmom. Lilit je ta koja hoće da bude ravnopravna u odnosima, sada će biti teško odoleti joj. Njena pozicija u natalnoj karti otkriva koje emocije potiskujemo, šta skrivamo duboko u sebi. U znaku Lava te potisnute emocije mogu isplivati na površinu, ne treba da budete iznenađeni ako se to baš vama desi. Sve se dešava sa nekim razlogom, ako nema smisla sada, u pravom trenutku će ga imati.