Ples Planeta 16.01.2023 – 22.01.2023

Nova nedelja pred nama, nove mogućnosti pred nama. Posle jučerašnjeg kratkotrajnog aspekta Venere i Urana, mogli smo doživeti određeni osećaj oslobađanja, oslobađanja od onoga što nas vezuje za materijalno, za svakodnevnu borbu da se stvori komfor u kojem želimo da živimo. Za sobom ostavljamo nedelju Venere, koja se brine da osetimo radost bez obzira na ono što nam se dešava.

Ove nedelje ulogu preuzima Sunce koje će se pobrinuti da se ne stidimo svojih odluka, svakodnevne borbe i ponašanja.

Prva dva dana su više uvod, dok se Mesec kreće kroz znak Škorpiona, poprilično smo povučeni, dovoljni sami sebi, pomalo neraspoloženi, uspavani, nepoverljivi. U utorak popodne se menja atmosfera i sve će izgledati mnogo lepše.

U sredu imamo prvi planetarni aspekt, konjukciju Sunca sa Plutonom, na zadnjem stepenu znaka Jarca, u kojem se Pluton nalazi od 2008. Ovaj aspekt se bavi našim unutrašnjim, nesvesnim strahovima, uverenjima, sposobnošću da budemo moćni, jaki, nesalomivi. Upravo ovaj aspekt će nas iz najtežeg podići, ponovo nas pokrenuti, osposobiti da sprovedemo najveće promene u životu.

Istog dana Merkur stoji u mestu, da bi ubrzao i ponovo krenuo direktno. Sada ponovo možemo da donesemo važne odluke, slobodni smo da potpisujemo razne ugovore, vreme je da započnemo nove projekte, naravno i kupovina je sada bezbedna.

U petak slavimo prelazak Sunca u znak Vodolije prepodne u 9:29, vreme Vodolije je vreme prostora i slobode pri čemu treba da osvestimo šta smeta našem unutrašnjem i spoljašnjem razvoju. U ovom periodu tražimo istomišljenike, vodimo se slobodnom diskusijom, izražavamo se nesputano, istovremeno i pomalo luckasto, odstupajući od osnovnih normi, kako bismo što bolje izrazili sopstvenu individualnost. Srećan rođendan drage Vodolije.

U večernjim satima u 21:53, se dešava Mlad Mesec na drugom stepenu u znaku Vodolije. Nimalo lak zadatak za ovaj Mlad Mesec koji nas vodi u narednih 28. dana. Još uvek se oseća konjukcija sa Plutonom, tu je i konjukcija Venere sa Saturnom u istom znaku, Merkur u kvadratu sa Hironom…mi imamo Mlad Mesec koji nas vuče da se oslobodimo, da sebi obezbedimo više prostora, više vremena, više slobode, a sputavaju nas pravila, norme, zakoni, moral, predrasude, stare rane. Vodolija je znak koji može da vidi budućnost, znakovi su tu, samo ih treba videti, otvorite oči, gledajte, slušajte, osetite.

Venera se raduje, u zagrljaju (konjukciji) sa Saturnom treba joj samo malo više osećaja sigurnosti u odnosu, u prijateljstvu, da bi se radovala još više.

U nedelju i Uran kreće direktno, on predstavlja obnovu, inovaciju, integraciju nove tehnologije, individualnu slobodu…. ali ništa od ovoga se neće realizovati ako pružamo otpor. Na vama, nama je.

Sa direktnim Uranom ulazimo u period do 22. aprila, gde nećemo imati nijednu planetu u rerogradnom hodu, neka nam tako i bude, samo direktno.