Ples Planeta 30.01.2023 – 05.02.2023

Ove nedelje imamo planetarne aspekte samo u ponedeljak, u subotu i u nedelju. Svi ostali dani su uglavnom povezani sa aspektima Meseca koji će nas buditi u zavisnosti od pozicije, kao i u zavisnosti od vladara Meseca. Prvi vladar je Venera u znaku Riba, pa nam donosi i dalje kreativnost, zaljubljenost, uživanje  lepoti. Od utorka se Mesec pomera u Blizance i ubrzava ritam, unosi nemir i nestrpljenje, posebno što ga Saturn usporava i traži od nas da se pridržavamo pravila, zakona, tradicije. Od srede se okrećemo porodičnim pitanjima, gde će biti glavna tema oko odnosa, preterivanja, ograničenja i rastanka. Za vikend nam se Mesec premešta u znak Lava, gde će zasijati u opoziciji sa Suncem.

Prvi planetarni aspekt pravi Sunce sa Marsom, u ponedeljak, ovaj pozitivan i jak aspekt nam daje veliku snagu i vitalnost na fizičkom nivou, ovo je aspekt moći, moći da se rešite svih briga. Susreti, razmena ideja, komunikacija, vreme da se vizije sprovedu, da se iskoriste ponuđene prilike.

Istog dana je Merkur u dobrom aspektu sa Uranom, aspekt koji se sada treći put ponavlja, nema više izgovora da ste neku priliku propustili, ovo je ta treća – sreća. Zaronite, zakoračite, nemojte se plašiti onoga što već neko vreme živi u vama kao neka ideja, plan, želja. Ovo nije vreme da pasivno patite i da prihvatite ono što vam se dešava.

Na kraju nedelje kada se budu sreli Sunce i Uran, realizujte svoje otpore, zapitajte se zašto se uporno držite starog, umesto da težite promeni i oslobođenju. Uran je u Biku i da radi se ovde o sigurnosti, i da, to nas uznemirava, ono što možemo izgubiti, ono zbog čega ćemo se postideti, ali Sunce može i da pojasni, da osvetli besmisao.

Venera i Mars će u nedelju napraviti kvadrat, a istog dana je i pun Mesec, tačnije Sunce opozicija Mesec. Planete odnosa u izazovnom aspektu, pa posle relativno mirne nedelje, gde smo se uglavnom bavili ličnim rastom i razvojem, dolazimo do trenutka kada ćemo se zapitati ko je pored nas? Da li nas partner podržava ili je vreme da se neka vrata zatvore. Venera je u Ribama, ona hoće ljubav, a Mars je u Blizancima, pa je više vezan za ono što misli, nema on sad baš puno razumevanja za osećanja i onda eto konflikta. Neka ih, ne treba podceniti nesporazume i probleme u odnosima, oni nam služe da vezu ojačaju ili prekinu.

Pun Mesec je praktično u  kvadratu sa Uranom i samo će nas dodatno uznemiriti i potvrditi naša razmišljanja pokrenuta prethodnog dana. Pun Mesec u Lavu postavlja pitanje našeg ličnog doprinosa, dok se Sunce u Vodoliji odnosi na grupu i zajednicu. Upravo je reč o sprovođenju promena koje su se stvorile a da nisu samo naše lične.