Ples Planeta 6.02.2023 – 12.02.2023

Glavnu ulogu ove nedelje nosi Merkur, koji nam inače zadaje najviše glavobolje jer Merkur je planeta koja nam određuje misli, tok misli, misaonu aktivnost i sve što mi svojim intelektom odlučujemo. Posle dužeg perioda, boravka u znaku Jarca gde snaga leži u realnom, opipljivom, gde je sve povezano sa određenom metodom, nepovodljiv, ovaj Merkur nam je doneo napredovanje u poslu, nekima novi posao, nekima nagradu za uloženi višemesečni trud. Ovo je bio period kada smo mogli da završimo započete planove. Pre prelaska u znak Vodolije, Merkur će napraviti dva aspekta, jedan sa Neptunom, koji će nam pokazati da li smo pogrešili, koji nam može doneti određeno razočarenje ili osećaj da smo naivno poverovali u nešto što nam nije dostupno, nešto što smo videli samo zato što mi sami u to verujemo. Drugi aspekt je konjukcija sa Plutonom i to je teži aspekt jer nas vuče da nešto prekinemo, da od nečega odustanemo.

I jedan i drugi aspekt moramo pre svega da razumemo samo iz našeg sopstvenog ugla, ne treba da dozvolimo nekom da tumači naše misli, ne treba da dozvolimo nikom da nas ispravlja iz sopstvenog ugla, svi smo različiti, ono što je za nekog dobro, lako i srećno nije isto za nekog drugog. Sada je važno više nego bilo kada da poslušamo svoje misli, da hrabro pređemo u znak Vodolije, jer je to znak gde su svakakva čuda moguća. Vreme je da doživimo objašnjenja za neobjašnjivo. Vreme je da nam misli i razmišljanja budu nesputana, vreme je da donesemo odluke bez obzira na to da li se nekome one dopadaju ili ne.

Naredne tri nedelje su jako važne da zapisujemo svaku informaciju koja u prvom trenutku možda nema nekog smisla ali će se ispostaviti da je zbog nečeg važna.

Mesec će se kretati kroz znakove Lav, Devica, Vaga i na kraju Škorpion. Mesec je u fazi opadanja, njegova uloga je sada da kulminira ono što smo započeli pre dve nedelje, da se vide rezultati i da se umirimo do sledećeg mladog Meseca. U toku ovog perioda, verovatno ćemo osetiti neki nemir jer se neka očekivanja nisu realizovala kako smo za sebe poželeli, sa Vodolijom je uvek tako, moramo da naučimo da u ovom periodu sve može, a ništa ne mora.