Ples Planeta 13.02.2023 – 19.02.2023

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u poslednjoj fazi, pre Mladog Meseca. Sa jedne strane smo potpuno opušteni, dok sa druge strane još uvek dovoljno aktivni i sigurni u sebe, pa je ova faza dobra za sve gde vam je potrebna koncentracija ili gde treba da postignete određene rezultate. Ova faza meseca je takođe korisna za čišćenje organizma, iako istovremeno ovde možete sebi dozvoliti i ono što inače izbegavate da jedete jer se u ovoj fazi ne možete ugojiti. U toku ove nedelje treba da izbegavate neke nove početke, za novi početak sačekajte sledeću nedelju.

Prvi planetarni aspekt imamo u sredu, knjukciju Venere i Neptuna u znaku Riba, ovaj sa radošću očekivani asepkt posebne osetljivosti i emotivnog naboja, donosi ushićenje u ljubavnim odnosima, naglašava čežnju i ispunjenje ljubavnih veza. Kako je sa Neptunom moguće doživeti i neko razočerenje ovaj aspekt će sa jedne strane doneti posebnost u osećaju ljubavi, sa druge strane će doneti zbunjenost, naivnost i razočarenje.

Mnogo značajniji i verovatno jači aspekt je treća konjukcija Sunca i Saturna u znaku Vodolije, koji nas navodi da budemo odgovorni, da se usredsredimo na zadatke, na odluke, na ono što je bitno. Nakupljene obaveze, ono što već neko vreme odlažemo treba završiti, koliko god nam se to ne radi.

Na kraju nedelje ćemo imati još dva aspekta ličnih planeta Merkura sa Jupiterom, laka komunikacija, puno smeha i učenje nekih novih lekcija na lak način. Drugi, sekstil takođe, između Venere i Plutona, ovaj put donosi dosta strasti i uzbuđenja u ljubavnim odnosima, neke nove veze, ljubav na prvi pogled.

Na kraju ali ne manje važan događaj je prelazak Sunca u znak Riba u subotu 18.02. u 23:34, započinjući vladavinu znaka Riba. Kao poslednji znak Zodijaka, postavlja nam određene zadatke u skladu sa svojim znakom, sada treba da završavamo ili privedemo kraju stare priče. Kao vodeni znak, Ribe smatramo vrlo emotivnim znakom, što znači da ćemo i mi biti pod uticajem emocija u narednih mesec dana. Treba dobro da razmislimo o svojim željama, čemu težimo, sa čim želimo da se povežemo, da li treba od nečeg da se spasemo. Veoma je važno da se okrenemo sebi, da živimo našu unutrašnju stvarnost, zbog čega se u ovom periodu savetuje meditacija, joga i slične tehnike, tehnike koje umiruju misli, koje nas povezuju sa nama samima. Dišite, umirite se, upoznajte se. Srećan rođendan drage Ribe.