Ples Planeta 20.02.2023 – 26.02.2023

Ako se do juče niste ni sa kim posvađali, eto prilike da to obavite do utorka. Prošle nedelje je do napetosti dovodio aspekt konjukcije Sunca i Saturna, a sada imamo aplikaciju između Merkura i Urana. Ovaj aspekt bi trebao da nam donese neke originalne ideje, rešenja, inicijativu, slobodu da svoje mišljenje izrazimo nesputano…ali koliko je to dobro za nas, toliko sa druge strane neko može da se oseti ugroženo, manje vredno. Upravo tu nastaje konflikt koji ne može da se reši mirnim putem.

Ponedeljak započinjemo sa Mladim Mesecom u znaku Riba, najavljujući nam veoma važan period kada će Saturn promeniti znak posle dve i po godine ali još važniji događaj će biti prlazak Plutona posle dvadeset godina u znak Vodolije. Mladi Mesec je u konjukciji sa Saturnom, sprovodeći u nama duboku duhovnost, poverenje i veru koja mora da se usmeri prema stvarnosti. Ovo je period koji nas stavlja u poziciju da prihvatimo nužne promene. Te promene moraju biti pozitivne ako se okrenemo prema budućnosti.

Istog dana, nakon samo manje od sat vremena Venera će promeniti znak, i sada iz emotivnog znaka Riba ući u vatreni znak Ovna. Ovo je znak izgona Venere i nikad se ne zna tačno šta će se izroditi sa ovom Venerom. Ona vlada odnosima i vrednostima. U odnosima postajemo direktniji, spontaniji, aktivniji. Kada su vrednosti u pitanju, otvoreno se suočavamo sa svima koji nam ugrožavaju samouverenost ali i materijalnu sigurnost.

U sredu imamo i zadnji aspekt za ovu nedelju, trigon Merkura i Marsa. Posle kvadrata sa Uranom korisno je da budemo oprezniji. Prvo skoči pa reci hop. Prvo razmisli pa onda započni. Na kraju je ipak najvažnije da ne budemo brzopleti i da nam ne izostane strpljenje.

Mlad Mesec u Ribama, nastavlja svoj put kroz znak Ovna, Bika i završava ove nedelje u Blizancima, kako je Mesec okidač za sve planete koje mu se nađu na putu, najosetljiviji dani se nam utorak, petak i subota. Period je povoljan za postavljanje novih ciljeva, započinjanje novih projekata, vreme je da se posadi prvo semenje, rasadi, vreme je da se polako probudimo iz zimskog sna.