Ples Planeta 27.02.2023 – 5.03.2023.

Od ponedeljka do četvrtka bićemo pod uticajem Mesečevih aspekata. Počinjemo sa Mesecom u znaku Blizanaca, što je svakako olakšavajuća okolnost jer je tu komunikacija laka, brza, nemate dovoljno vremena ni da registrujete o čemu se zapravo radi, već morate da budete skoncentrisani na nešto drugo, novo. Vladar ovog Meseca je Merkur koji će nas ponovo dovesti do svakakvih problema, kašnjenja, nesporazuma, blokada…. ne, neće biti retrogradan. Ovaj put je na zadnjim stepenima nepredvidivog znaka Vodolije i prelazi u znak Riba. U četvrtak pre nego što će promenuti znak, Merkur će se naći u konjukciji sa Saturnom, budite spremni da se suočite sa nizom nepravdi, pritužbi, nesavršenosti, možda i teških reči, koje ćemo nekom izreći, koje će nama neko izreći. Povećana sklonost kritikovanju, misli pune nekog neshvatanja, razgovori u kojima uglavnom ukazujemo ili nam neko ukazuje na greške mogu nam biti od pomoći, da shvatimo gde možemo ili trebamo nešto popraviti. Problem je ako se to proširi na samu ličnost, ako se ne zadrži na ponašanju, izvedbi. Na kraju kada istog dana Merkur promeni znak, osetićemo neku vrstu olakšanja, jer je Merkur ovde iracionalan, mnogo više deluje kroz emocije, iako manje logično, vreme je da nas ponese mašta tamo gde ne moramo da se pravdamo, tamo gde nas razumeju bez reči, tamo gde je kreativnost najjača.

U četvrtak će nas obradovati i sjajan aspekt Venere i Jupitera, doneti nam srećne okolnosti, dobre vesti, pa čak i neka rešenja u odnosu na komplikacije koje će se izroditi iz konjukcije Merkura i Saturna.

Eto nam nedelja u simbolici dvoličnog Merkura, malo briga, malo sreće, malo kritike, malo pohvale, malo laži, malo slatke laži.

Venera prolazi kroz znak Ovna, gde ona može da bude dosta zahtevna, naši odnosi prolaze kroz fazu kada smo svi malo direktniji, zahtevniji, težimo nekoj jednakosti, pravdi. Ove nedelje će se sresti i sa Hironom, glavna tema ovog aspekta je samopoštovanje. Setite se gde i kada vam je samopouzdanje narušeno i šta možete uraditi da ga ponovo vratite.