Saturnovi sade sati 7.03.2023

U utorak 7.03. u 13:34 Saturn prelazi u znak Riba. Ulazimo u period kada ćemo imati poteškoće sa izražavanjem emocija, neka vrsta suzdržanosti, osećaj krivice, možda straha. Kako je ovo znak koji najbolje oseća potrebe drugih, sa Saturnom treba da se učimo kako da ne postavljamo granice između sebe i drugih. Ulaskom u znak Riba lekcije uče promenljivi znakovi, Ribe, Blizanci, Device i Strelčevi …ali to nije moja tema.

Saturnovi sade sati,  u svačijem horoskopu počinju ulaskom Saturna u znak koji je ispred znaka u kojem je natalni Mesec, a završava se kada izađe iz znaka koji sledi posle onog u kojem je natalni Mesec. Taj period traje sedam i po godina, što je ujedno i prevod za sade sati na sanskritu. Trenutno su prozvani svi oni koji imaju natalni Mesec u znaku Ovna. Sam period se deli na tri dela, prema tome koliko dugo se zadržava Saturn u jednom znaku, pa će prve dve i po godine biti lakše kao i zadnje dve i po godine, pri čemu ćemo kao najteži period doživeti upravo onaj kada je Saturn na sredini perioda (trenutno osobe sa Mesecom u znaku Riba) i u znaku u kojem se nalazi natalni Mesec.

Ovo je period kada se suočavamo sa prolaskom vremena, kada se okrećemo iza sebe i proveravamo šta smo uradili za sebe i druge. Period suočavanja sa sopstvenim uspesima i neuspesima, nekad je to upravo trenutak kada svako dođe po svoje, naročito oni koje smo na bilo koji način povredili. Ono što je najvažnije, jeste biti u skladu sa lekcijom koju moramo naučiti, Saturn nas uči strpljivosti, trpljenju, odricanju i odgovornosti. Težina lekcije zavisi od nas samih i od naših sveukupnih odluka, namera i dela. Astrološki rečeno zavisi upravo od toga koliko nam je lako ili teško Saturn postavljen natalno i u kakvom je odnosu sa Mesecom.

U sade satima se trenutno nalaze osobe sa Mesecom u znaku Vodolije, Riba, Ovna.