Ples Planeta 6.03.2023 – 12.03.2023

Ova nedelja se smatra veoma važnom jer će posle dve i po godine Saturn promeniti znak i zaploviti kroz znak Riba gde će ostati do januara 2026., iako će od 30. marta do 22. oktobra 2025. boraviti i u znaku Ovna, ovo je sada period Saturna u znaku Riba.

Ako je osnovna uloga Saturna u našem horoskopu, šta mogu da postignem, koje su moje potrebe na putu da budem ono što sam sebi zacrtao, sada kroz znak Riba biće najvažnije da verujemo sebi. Na ličnom nivou je posebno važan Saturnov povratak koji će sad imati generacije rođene u periodu od 1964. – 1967. ili 1994. – 1996. to su osobe kojima je teško da postave granice kako sebi tako i drugima jer su Saturnove sposobnosti za disciplinu i istrajnost u ovom znaku poprilično slabo razvijene. Svakodneni život može nam biti previše naporan, pa ćemo se lako prepustiti mašti, pobeći negde, daleko od stvarnosti. Pozitivna strana ovog Saturna jeste što je moguće razviti dugotrajno poverenje i gledati pozitivno u budućnost. Sposobni smo da budemo empatični, osetljiviji, maštovitiji, kreativniji i intuitivniji. Kako je ovo poslednji znak Zodijačkog kruga, Saturnov zadatak je ovde da nešto završi pre nego što pređe u Ovna, ti zadaci mogu biti povezani sa karmičkim zaslugama ali i sa karmičkim dugovanjima.

Istog dana će se naći Sunce i Mesec u opoziciji, koji prepoznajemo kao pun Mesec na nebu. Ovde je reč o preispitivanju vere i poverenja u odnosu na stvarnost. Sam po sebi ovaj pun Mesec možda neće doneti značajne promene ali kako istog dana Saturn prelazi u znak Riba, a Jupiter pravi konjukciju sa Hironom, treba da obratimo pažnju na ono što nam telo govori, na sukob koji imamo između misli i posledice. Vreme je povoljno, da pronađemo smisao, pa čak i da prihvatimo svoj život i sudbinu baš onakvom kakva jeste i da nam to bude put ka ozdravljenju. Vreme je da spoznamo odgovore zašto patimo, zašto smo bolesni i da se aktivno odvojimo od toga što nas čini nesrećnima ili nezadovoljnima, da se više usmerimo na izlečenje, da se više usmerimo na bolje sutra.