Ples Planeta 13.03.2023 – 19.03.2023

Ova nedelja počinje relativno lagano, prva dva dana samo sa Mesečevim aspektima, koji i dalje upozoravaju da treba biti umeren, da treba bolje da procenimo ono što je pred nama postavljeno kao zadatak. Iz neudobnog znaka Škorpiona, već u toku ponedeljka prelazi u Jupiterov znak Strelca, dajući nam više nade i entuzijazma u odnosu na prethodni vikend.

Od srede počinje prava eksplozija planetarnih aspekata, pa eto nam zabave na nivou.

Prvi, Mars kvadrat Neptun, aspekt koji od prošle godine sada imamo po treći put, čini da se teško skoncentrišemo, imamo poteškoću da se uopšte sa bilo kim sporazumemo, to je onaj osećaj kad gledamo u nešto a da to uopšte ne vidimo, to je kada vozite kroz maglu a da ne znate šta se krije iza ugla, to je razočarenje u neku akciju, to je i ljutnja zbog nekog neuspeha, prilično težak aspekt jer će upravo sa Neptunom napraviti konjukciju Sunce i Merkur, pa ubrzo posle toga će i Sunce i Merkur ući u kvadrat sa Marsom.

Ne znam koga bih ovde izdvojila kao nezgodnu planetu jer i sam kvadrat je u simbolici Marsa, možda je to baš taj Mars u Blizancima koji još uvek dobija na pažnji…. Mars koji predstavlja našu energiju, našu volju, našu isključivost, usmerenost. Da li nam neko stoji na putu ili smo mi sami sebi najveća blokada, najlakše je ljutiti se na nekog ko nam je najmanje kriv ili je bolje ljutiti se na samoga sebe? Ovo je vreme kada je lako povrediti druge ili sebe, možemo doći i u situaciju da nas neko ucenjuje ili mi nekog ucenjujemo… u svakom slučaju neće nam baš biti sve jasno. Izbegavajte da postavljate bilo kakva pitanja jer vas mogu slagati, takođe nemojte odgovarati na pitanjana na koja ne želite dati odgovor. Vreme je da se prećuti.

U četvrtak će Venera takođe napraviti kvadrat sa Plutonom, što ukazuje na neku promenu koja može biti bolna, promena koju treba prihvatiti čak i kada se plašimo. Istog dana će iz Ovna preći u znak Bika, što je za Veneru ipak udoban znak, pa bez obzira na gubitak kroz aspekt sa Plutonom, ovo je period nekog dobitka, koji smo potajno priželjkivali. Radite na sopstvenoj vrednosti, radujte se zbog onoga što ste vi sami, jer to je Venera u Biku.

Na kraju nedelje, ubrzo posle konjukcije sa Suncem, posle kvadrata sa Marsom i sekstila sa Plutonom, Merkur, koji predstavlja naše misli i odluke menja znak i prelazi u Ovna, gde će se otvoriti prema spolja. Kroz znak Riba, taj Merkur nas je učio tišini, zadržavao je misli i informacije za sebe, bilo mu je teško da podeli bilo šta sa nekim drugim. Sada se atmosfera menja i komunikacija postaje otvorenija, lakše je pitati za savet ili se nekom poveriti. Na kraju nedelje možemo ponovo početi da razmišljamo ili planiramo nešto unapred.