Ples Planeta 20.03.2023 – 26.03.2023

Ponedeljak započinjemo sa harmoničnim aspektom Sunca i Plutona, aspekt koji nam može osvetliti želju i mogućnost za neku promenu. Snaga Sunca na zadnjem stepenu u aspektu sa Plutonom može nam dati određenu snagu sa kojom ćemo pobediti unutrašnje potisnute strahove.

Istog dana u 22:24 Sunce menja znak i prelazi u znak Ovna, dan koji predstavlja prolećni ekvinocij, početak proleća. Kao vatreni znak, Ovan nam donosi snagu i energiju koju bi trebalo da koristimo za naš napredak, za napredak naših planova. U ovom znaku su mogući i određeni otpori, tvrdoglavost, sebičnost, pa je neophodno da osvestimo našu ličnu potrebu a da istovremeno nikog posebno ne povredimo.

U utorak će se Sunce i Mesec naći na prvom stepenu znaka Ovna i započeti novi ciklus Sunce – Mesec, ovaj mladi Mesec u sebi sadrži potencijal za isceljenje i potencijal za nove početke…. ali prvo moramo da otpustimo staro, kako ono što nas određuje spolja, tako još više ono što nosimo u sebi. Stare obrasce, strahove, uverenja i mišljenja treba proveriti, koliko nam odgovaraju u novom periodu pred nama.

U četvrtak 23.03. posle dužeg perioda (od 2008 do 2023., 2024.) Pluton koji je bio u znaku Jarca, promenivši naše društvo ali i naš lični pogled na život, sve što smo prihvatali kao uobičajeno, zdravo za gotovo, promenulo se zbog mnogo toga što se sa kolektivnog slilo u lično. Pluton prelazi iz Saturnovog znaka u Saturnov znak, pa ni u znaku Vodolije neće biti oklevanja niti odugovlačenja, kada su neke promene nužne. Možda je upravo sada vreme da se zaboravi na lično i da se bavimo kolektivnim interesom. Bitno je biti u zajednici, raditi zajedno, sarađivati, razvijati bolju saradnju. Pluton u Vodoliji temelji se na slobodi, jednakosti i humanosti.

Na kraju nedelje u subotu posle osam meseci u znaku Blizanaca, Mars prelazi u znak svog pada, znak Raka. U znaku u kojem se borimo za dom i porodicu, Mars je previše energičan i bori se protiv sopstvenih emocija. Treba taj sukob pretvoriti u kreativni rad na svom domu.

Cela nedelja, predstavlja jedan novi početak, možda nevidljiv ali uskoro će to postati.