Ples Planeta 27.03.2023 – 2.04.2023

Ponedeljak je dan bez planetarnih aspekta, jedino će Mesec iz znaka Blizanaca praviti povoljan aspekt prema Merkuru i Jupiteru. Ono što mislimo i ono što izgovorimo u ponedeljak će biti mudro, argumentovano, smisleno, istovremeno to dobijamo i od sagovornika, pa eto prilike da ne ostane samo na filozofiranju nego da se nešto od te mudrosti i iskoristi za neke nove akcije. Kako je tu vrlo blizu i Hiron, jedino na šta treba da pazimo, da nikog ne povredimo svojim rečima.

U utorak je prvi planetarni aspekt, konjukcija Merkura i Jupitera u znaku Ovna. Kroz ovu konjukciju naše mišljenje ide u pravcu pozitivnog, pojaviće se neke srećne prilike i treba ih dobro razmotriti, ovde nema mesta za intuiciju, već za svesno jasno viđenje onoga što stoji pred nama, odgovori su tu samo ih treba videti.

U sredu ulazimo u drugu Mesečevu fazu, koja predstavlja rast, sve što želimo da nam se poveća, u ovom periodu treba se time i baviti, povoljan period za svaki početak, inicijativu.

U četvrtak će se Mars i Saturn naći u trigonu, obe planete su ne tako davno promenule znak, iz vazdušnog elementa prešle u vodeni. Ovde je pre svega najvažnije početi od postavljanja temelja na nivou pozitivnih emocija i tek tada pronaći potrebnu motivaciju za početak radova, kao i za sprovođenje istog. Mars i Saturn kada su u dobrom aspektu, kao sada, rade na vrlo konstruktivan način, ujedno i produktivan način.

U petak, baš na Venerin dan, u znaku Bika stiže Venera do Urana. Osnovna simbolika znaka Bika je sigurnost, Venere balans, a Urana prepuštanje i sloboda. Ova konjukcija upravo ima zadatak da se na najpovoljniji način izbalansira osećaj sigurnosti bez da nam to uskrati slobodu.

Cela nedelja nosi jednu pozitivnu energiju, dosta toga je moguće rešiti u ovom periodu, nemojte se ulenjiti, tražite izlaz, izađite.