Ples Planeta 3.04.2023 – 9.04.2023

Glavnu ulogu ove nedelje nosi Merkur. Merkur je najbliža planeta Suncu pa je upravo iz tog razloga vrlo sličan Suncu, pa ako Sunce predstavlja budnu svest, Merkur predstavlja sve što je racionalno, naše misli, način razmišljanja, ono o čemu razmišljamo, odluke koje donosimo racionalno, praktičan um i praktično znanje. U ponedeljak predveče menja znak i iz Ovna prelazi u znak Bika, gde je naše mišljenje usporeno, nema ničeg što Merkur ovde dvaput ne okrene, nema ishitrenih odluka, idealan znak gde se najbolje balansira između želje i stvarne mogućnosti. Ovo je dobra pozicija i da nam se smire uznemireni i zabrinuti umovi. Upravo u ovom znaku će se zadržati malo duže jer od 21.04. kreće retrogradno, pa imate vremena da pre tog datuma obavite sve što se inače ne preporučuje za vreme njegove retrogradnosti (kupovine, ugovori, ispiti). Istog dana će se desiti i kvadrat sa Plutonom, ovaj aspekt nas vuče u dublje u nama, na neke promene i transformacije. Ovi dani su odličan period kada dolazimo do oživljavanja novih, važnih spoznaja u područjima slobode, individualnosti. Nećemo moći uvek da razumemo druge ali isto tako neće oni moći ni nas da razumeju, najvažnije jeste da se oslobodimo negativnih misli.

U četvrtak će se u opoziciji naći Sunce iz Ovna i Mesec u znaku Vage, koji na nebu vidimo kao pun Mesec. Ovaj put je uključen i Hiron u Ovnu (konjukcija sa Suncem, opozicija sa Mesecom) glavna tema je isceljenje i uklanjanje svega što nam stoji na putu isceljenja. Najvažnije je pronaći uzrok, pa će i posledica nestati. Treba se setiti starih rana i ozleda, kroz svesnost i znanje započeti proces integracije i oprosta. Ovan je taj koji nas pokreće na aktivnost i izvršenje a Vaga je tu da nas podseti da uključimo i druge. Rasprave, svađe, suočavanje može odložiti rezultate i proces ali na kraju to se sve može završiti vrlo povoljno.

Na kraju nedelje će još Venera napraviti sekstil sa Neptunom, samo zato što se nove ljubavi moraju roditi ili stare ljubavi moraju procvetati.

Merkur u sekstilu sa Marsom je vrlo pričljiv i hrabar, pa ako ste se do sad dvoumili da nešto pitate, izgovorite, energija se menja, bolje smo motivisani, otvoreniji, komunikacija je lakša.