Ples Planeta 10.04.2023 – 16.04.2023

Još jedna lagana nedelja je pred nama. Kako je prošle nedelje Merkur bio u glavnoj ulozi. Ovaj put je to Venera. Venera je planeta ljubavi i materijalne  vrednosti, pored Jupitera je planeta benefik, koja nam donosi svako dobro. Sa Venerom doživljavamo lepotu i radost oko nas i u nama. Naša Venera će pokazati i sposobnost da volimo, da budemo voljeni. U znaku Bika je u svom sedištu i protekli period smo mogli realizovati koliko nam je neki odnos vredan, zašto vredi boriti se, razumeti i biti strpljiv. Sada Venera u utorak menja znak i prelazi u lagani, vazdušni znak Blizanci, gde će se lepota izražavati kroz pisanu reč, kroz komunikaciju, druženje. Ovako aktivirana Venera nam donosi puno radosti u susretima, flert i šarm koji nikog ne obavezuje. Radost i uživanje bez griže savesti. Istog dana će se sresti u trigonu sa Plutonom i na sve ove susrete i komunikacije dodati još malo strasti, intenziteta koji nas u potpunosti može obuzeti, sreća da je ova energija lako promenljiva, pa na kraju ni tu neće niko biti oštećen ili obezvređen.

Posle svega će u petak napraviti kvadrat sa Saturnom, što će na neki način ohladiti i ograničiti usplahirenu za avanturu spremnu Veneru, tek da nas podseti da neke granice postoje i da je sve prolazno. Susret sa Plutonom i Saturnom za Veneru nije lak, naši odnosi mogu biti izloženi nekom emotivnom testu, čiji rezultat donosi i odustajanje, prekid ili uslovljenost.

U četvrtak će na kratko pažnju na sebe privući konjukcija Sunca i Jupitera, dva benefika i to jedan najveći koji nam obećava više obilja, sreće i prilika. To u znaku Ovna znači da treba da prikupimo svu hrabrost koju imamo i da ovaj put mislimo na sebe. Najvažnije jeste da imamo cilj, da znamo šta želimo.

Mesec prolazi kroz znakove Strelac, Jarac, Vodolija i Ribe, u fazi opadanja je, dobra koncentracija i fokusiranost. Period za otpuštanje svega što nam nije više potrebno, kako na mentalnom tako i na materijalnom nivou.